4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali Sona Erdi
reklam
13 Eylül 2018
4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali Sona Erdi

4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali Sona Erdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali sona erdi. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne aldığı konser ile final yapan festivalin kapanış töreni de renkli görüntülere sahne oldu.

4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’nin son gününde, pekmez ve bulama kaynatıldı. Pekmez ve bulama kazanlarının başına geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, vatandaşlara ikramda bulundu.

DÜNYANIN EN KALİTELİ ÜZÜMLERİ, BURADA YETİŞİYOR

Pekmez ve bulama ikramlarının ardından kapanış töreni, “En Güzel Sofralık Üzüm” yarışmasının finali ile devam etti. Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Biz bu coğrafyada, üzümün kutsiyetine inanıyoruz. Binlerce yıl boyunca üzüm, bu toprakların en önemli geçim kaynaklarından biri olmuş. 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali ile bu ürünü yeniden hak ettiği yere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Her geçen yıl daha da başarılı olduğumuzu görüyorum. Çünkü dünyanın en kaliteli üzümleri, iklimi ve toprak yapısından dolayı bu bölgede yetişebiliyor. Üreticilerimizi teşvik etmek için de her yıl bir yarışma düzenliyoruz. Bu yıl da üreticilerimiz yarışmamıza başvurdular ve çok değerli jürimiz onları değerlendirdi. Kazanan üreticilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

BU KENTE, ATATÜRK’TEN MİRASTIR

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün, Tekirdağ’ın en önemli kurumlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Eşkinat “Süleymanpaşa’da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve maalesef kıymetini bilmediğimiz bir kurum var; Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü. Atatürk burada, Türkiye’nin üzümle ilgili en önemli merkezini boş yere kurmadı. Türkiye’de yetişen tüm üzüm çeşitleri, burada yetişiyor. Tam bir açık hava müzesi… Bu kurumu, evlerinize gittiğinizde bilmeyenlere anlatın. Misafirleriniz geldiğinde, onları bu enstitüye götürün. Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Atatürk’ten Süleymanpaşa’ya kalan bir mirastır. Halkımız sahip çıkarsa, tam sahip çıkar. El birliği ile bu kuruma sahip çıkmalıyız. Festivalimize de her yıl büyük destek veren Enstitü Müdürü Cengiz Bey’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE, ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Eşkinat’ın ardından 4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’ne destek veren Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer de söz alarak enstitü hakkında detaylı bilgiler verdi. Konuşmaların sonrasında ise “En Güzel Sofralık Üzüm” yarışması ödül törenine geçildi. Yarışmaya katılan tüm üreticilere katılım belgesi ve bağ makası hediye edilirken, ilk 3 sırayı alan üreticilere ise plaket ve çeşitli ödüller takdim edildi. Derece alan üzüm üreticilerine ödüllerini Başkan Eşkinat ve Belediye Meclis Üyeleri verdi. Yarışmanın 1’incilik ödülü, Yavuz Mahallesi’nden Hasan Yenipazarlı isimli üreticinin yetiştirdiği üzüme verildi. Yenipazarlı tören alanında bulunmadığı için ödülü, eşi teslim aldı. Ödül töreni sırasında ise duygu yüklü anlar yaşandı. Hasan Yenipazarlı’nın eşi ödülü teslim alırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Yarışmada 2’nciliği Yavuz Mahallesi’nden Ercüment Eras elde ederken, 3’üncülük ödülü ise Kayı Mahallesi’nden Necmi Dündar’ın oldu. Ödüllerin ardından jüri üyelerine de birer plaket takdim eden Başkan Eşkinat, katkılarından dolayı her birine teşekkür etti.

Ödül töreninin ardından yapılan pekmez ve üzüm ikramlarının ardından 4’üncü Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali kapanış töreni sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1692 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu