Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi
reklam
10 Ekim 2018
Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Değişik ülkelerden toplam 8 heykel sanatçısının katılım gösterdiği sempozyum, yaklaşık 1 ay sürdü.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. Bu yılki teması “Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan” olan 4’üncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanış töreni, sempozyumun da gerçekleştirildiği marina alanında yapıldı. Kapanış törenine; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, basın mensupları ve çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Kapanış töreninde, 8 sanatçının yaklaşık 1 ayda tamamladığı heykeller kaideleri üzerinde sergilendi. Sanatçıları gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı tek tek kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Sempozyum Küratörü Nermin Sözel, sanatçılara eserleri başında birer teşekkür belgesi takdim ettiler. Eşkinat ve Sözel, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve heykel sanatçılarına eserlerinde yardımcı olan asistan heykeltıraşlara da birer teşekkür belgesi vermeyi ihmal etmediler. Konuk sanatçılar ise 4’üncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na davet edilmekten ve Tekirdağ’da olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek emek veren herkese teşekkürlerini ilettiler.

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçılarımız, 1 ay boyunca Marmara mermerine şekil verdiler. Taşa ruh katan sanatçılarımız, eserlerini bizlere hediye ederek ülkelerine dönüyorlar. 4 yıldır, büyüyerek devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl da yine üzerine koyarak sempozyumumuzu sürdüreceğiz. Bu sempozyum, 1 ayda başlayıp bitiyor, ama bunun bir de hazırlık süreci var. Aylar önceden çalışmalara başlanıyor, duyurular yapılıyor, başvurular alınıyor. Yüzlerce başvuru arasından en iyi eserler seçilerek, sanatçılar davet ediliyor. Uygun mermerler, yerinde incelenip seçiliyor. Sanatçılarımız kentimizde misafir ediliyor ve ilk çekicin vurulmasıyla sempozyum başlamış oluyor. Sonuç olarak 1 ay gibi bir sürede de eserler ortaya çıkıyor ve kentimizin belli noktalarında sergileniyor. İşte tüm bu süreçlerde emek veren çok sayıda yol arkadaşımız var. Onlara teşekkür ediyorum. Yeni eserler, kentimize hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Eşkinat’ın ardından söz alan ve 4 yıldan bu yana sürdürülen sempozyumun bir anlamda geleneksel hale geldiğini vurgulayan Sempozyum Küratörü Nermin Sözel de “Her yıl büyüyerek devam ettiğimiz bu sempozyumun, önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğine inanıyorum. 2019’un temasını ‘Çeşmeler’ olarak belirledik. Önümüzdeki yıl, çeşmenin ve suyun taşla nasıl bütünleşebileceğine dair çalışmalar göreceğiz. Çalışmalarımıza, kısa bir dinlenmenin ardından hemen başlıyoruz. Burada muazzam bir emek var. Sanatçılarımız, asistan arkadaşlarımız, bizlere yardımcı olan belediye çalışanlarımız ve tabi ki Belediye Başkanı’mız Sayın Ekrem Eşkinat, büyük bir özveri ile çalıştılar. Herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

4’üncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, katılan sanatçılar ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ve sunulan ikramlarla sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1407 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu