Trakya’nın Savunma Sanayi Potansiyeli, Masaya Yatırıldı
reklam
10 Ekim 2018
Trakya’nın Savunma Sanayi Potansiyeli, Masaya Yatırıldı

Trakya’nın Savunma Sanayi Potansiyeli, Masaya Yatırıldı

KÜSİ ile GİSBİR işbirliğinde ve Çorlu TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Savunma Sanayi, Milgem, Uçak Gemisi ve Diğer Ticari Gemi İnşası ile İlgili İl Potansiyelinin Değerlendirilmesi” amaçlı toplantı, 13 Eylül 2018 Perşembe günü yapıldı.

Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ) ile Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) işbirliğinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ev sahipliğinde “Savunma Sanayi, Milgem, Uçak Gemisi ve Diğer Ticari Gemi İnşası ile İlgili İl Potansiyelinin Değerlendirilmesi” amaçlı bilgilendirme toplantısı, 13 Eylül 2018 Perşembe günü Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan gerçekleştirdi. Noyan’ın ardından, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal da birer konuşma gerçekleştirdi. Toplantının son konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ’da üretim amaçlı projelerin devam edeceğini söyledi. Yapılan bu olumlu projelere kendilerinin de devlet eli olarak gerek bürokratik gerekse diğer aşamalarda yardımcı olduklarını belirten Vali Ceylan, üretimin ve teknolojinin gelişmesi ile bölgeye katma değer sağlanacak bütün aşamalarda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından toplantı; SANMAR Denizcilik Makine ve Ticaret AŞ Kalite Yönetim Teknikeri Cihan Gündoğdu, GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ASFAT Sözleşmeler Tedarik Direktörü Mustafa Kozan, Türk Loydu Caner Coşkun ve Emrah Söğütçü’nün moderatörlüğünde soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1928 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu