Şatafata ve Lükse Para Var, Öğrenciye ve Sporcuya Para Yok!
reklam
22 Kasım 2018
Şatafata ve Lükse Para Var, Öğrenciye ve Sporcuya Para Yok!

Şatafata ve Lükse Para Var, Öğrenciye ve Sporcuya Para Yok!

Süleymanpaşa’daki olimpik yüzme havuzunun içler acısı halini kamuoyunun gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İ. Özcan Aygun, eksikliklerin 1 yıldır giderilememesini ve yaşanan vurdumduymazlığı sert bir dille eleştirdi

Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu’nun içler acısı halini gündeme taşıyan ve yaşanan mağduriyeti dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Süleymanpaşa’daki Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu’na yönelik ilgisizlik ve vurdumduymazlık, milli sporcularımızı ve öğrencilerimizi mağdur ediyor. Skorbordu çalışmayan, yüzme panelleri olmayan, musluklarından su akmayan, duşluklarından soğuk su aktığı için kimsenin duş alamadığı yüzme havuzu, öğrencilerimizi yarışmalardan da ediyor. Her yıl Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Yıldız, Genç, Açık Yaş Baraj Geçme Yarışları ve Teşvik Yarışları yapılıyor. Ancak Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki teknik donanım eksikliği sebebiyle ‘Baraj Geçme Yarışları’ yapılamadı, çocuklarımız Edirne’ye gitmek zorunda kaldı!” dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULACAK MI?

Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki eksikliklerin 1 yıldır giderilemediğini ve maliyet yüksekliği nedeniyle bir türlü ödenek alamadığını vurgulayan CHP Milletvekili Aygun, “Tekirdağ’dan, Anadolu Yıldızları çıkaramayacak mıyız?” diye sordu. Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş’ın, 15 kalemdeki eksikliğin bir an önce giderileceği ve Ankara’dan skorbord firmasının çağrıldığını söylediğini aktaran Aygun “Bakalım sözler tutulacak mı? Yaşanan rezaletin ve verilen sözlerin takipçisiyiz. 1 yıldır giderilmeyen sorun, bakalım 1 haftada çözülecek mi?” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ, BU ZİHNİYETE TESLİM ETMEYECEĞİZ!

Tekirdağlı gençlere ve milli sporculara reva görülen bu anlayışın kabul edilemeyeceğini söyleyen Aygun “Bu havuz, kentimize yakışmıyor. Skorbordu çalışmayan, duşluklarından soğuk su akan, yüzme dönüş panelleri olmayan, tuvaletleri dökülen havuz, milli sporcularımızı, kulüplerimizi, yüzme eğitimi alan öğrencilerimizi mağdur ediyor. Bu ülkenin gençleri, Tekirdağ’ın göbeğindeki bu ilgisizliği ve öğrencilerimize reva görülen bu umursamazlığı hak etmiyor! Bu ülkenin gençleri ve çocukları sahipsiz değildir. Atatürk’ün emaneti olan gençlerimizi, umursamaz ve vurdumduymaz zihniyetlere bırakmayacağız! Eğitimde ve spor yatırımlarında maliyet yüksekliği ya da tasarruf, mazeret olamaz. Tasarruf yapılacaksa şatafatı azaltmak ve makam ödeneklerini düşürmek yeterlidir!” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1401 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu