Zübeyde Hanım Parkı’nın 2’nci Etabı Hizmete Sunuldu
reklam
22 Kasım 2018
Zübeyde Hanım Parkı’nın 2’nci Etabı Hizmete Sunuldu

Zübeyde Hanım Parkı’nın 2’nci Etabı Hizmete Sunuldu

Tekirdağ il genelinde pek çok yeşil alan projesini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında 1’inci etabını hizmete açtığı Çorlu İlçesi Zübeyde Hanım Parkı’nın 2’nci etabını da vatandaşların hizmetine sundu.

2’nci etabı da tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Zübeyde Hanım Parkı, toplam 52 bin 700 metrekare alana sahip. 33 bin 700 metrekarelik 1’inci etapta, 14 bin metrekare çimlendirme çalışması yapıldı ve 170 adet ağaç dikildi. Ayrıca 13 adet dikdörtgen şeklinde pergola, 12 adet yarım daire şeklinde pergola, 5 adet kamelya, 23 adet bank, 13 bin 250 metrekare sert zemin taş döşeme, 160 araçlık otopark alanı, bin 270 metre bisiklet yolu tamamlandı. 4 adet bisiklet parkı, 97 adet dekoratif aydınlatma direği, 5 adet döküm çeşme, 2 adet fitness grubu ve 1 adet direkli dekoratif meydan saatinin kurulumu gerçekleştirildi. Bununla birlikte park alanına, Zübeyde Hanım’ın mermerden yapılmış bir büstü konuldu. Zübeyde Hanım Parkı’nın 2’nci etabında ise basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanı yer alıyor.

EN BÜYÜK YEŞİL ALAN PROJELERİNDEN BİRİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açılış konuşması gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “En büyük ilçemiz olan Çorlu’da, bir büyük projemizin açılış töreninde yeniden bir aradayız. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yeşil alan projelerimizden birini Çorlu ilçemizde hayata geçirdik ve hizmete sunmuş olduğumuz bu güzel parka Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adını verdik. Zübeyde Hanım Parkı’nın 1’inci etabının açılışını hep beraber gerçekleştirdik. Bugün de 2’nci etap açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku içerisinde kutladık. 2 gün sonra ise yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 80’inci yıl dönümünde anacağız. Ata’mızın mirasına sahip çıkarken, annesi Zübeyde Hanım’ın ismini ve hatırasını da bu güzel parkımızda yaşatacağız. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, onu dünyaya getiren, yetiştiren, elleri öpülesi annesi Zübeyde Hanım’ın adını yaşatmak için hizmete sunduğumuz bu park, Çorlulular’ın vakit geçirdikleri bir sosyal yaşam alanı haline geldi. Vatandaşlarımız, burada yürüyüş ve spor yapıyor. Ayrıca bisiklet sürüşü için de çok güzel bir parkurumuz var. En büyük yeşil alan projelerimizden birini Çorlu ilçemizde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkarken, Zübeyde Hanım’ın hatırasını da burada yaşatacak olmanın gurur ve mutluluğunu siz değerli halkımızla paylaşmak istiyorum. Elbette ki bu başarının gerçek mimarı, bizleri bu göreve getiren halkımızdır. Yani sizlersiniz… Tekirdağ’ımızda daha nice güzel ve anlamlı projeleri hayata geçirdiğimiz günleri hep beraber görebilme ümidiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. Başkan Albayrak’ın açılış konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Çorlu Zübeyde Hanım Parkı 2’nci Etabı’nın açılışı gerçekleştirildi.

PROTOKOL ÜYELERİNDEN YOĞUN KATILIM

Büyük coşku eşliğinde gerçekleştirilen açılışa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Vekili İbrahim İçöz, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TekPark Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1462 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu