Ahbap Tekirdağ Üyeleri, Doğayı Yaşatmak Adına Çöp Topladılar
reklam
03 Ocak 2019
Ahbap Tekirdağ Üyeleri, Doğayı Yaşatmak Adına Çöp Topladılar

Ahbap Tekirdağ Üyeleri, Doğayı Yaşatmak Adına Çöp Topladılar

Yeni bir oluşum olmasına rağmen yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Ahbap Tekirdağ, Baykallar sahilinde temizlik çalışması yaptı. Okullar bölgesinin sahil kısmında yapılan çalışmada 7 Ahbap gönüllüsü, 14 büyük boy çöp torbasını doldurmayı başardı.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen gerçekleştirilen 1 saatlik çalışmanın önemine dikkat çeken Ahbap Tekirdağ Çevre Çalışma Grubu Başkanı Zeynel Abidin Tiryakioğlu “Burası özellikle lise öğrencilerinin okul aralarında ve sonralarında tercih ettikleri bir alan. Aynı zamanda da yazlıklarla dolu bir mevki… Ancak buradaki sorun, sahile gelen insanların getirdiği pislikleri burada bırakıyor olması. İçilen kolanın plastik şişesi, yenen cipsin paketi, evsel atıklar hatta aklımızın almadığı birçok şey burada sahile atılmış. Bu üzücü tabloyu gördükten sonra ‘Ahbap’ olarak duruma dikkat çekmek istedik. Kısa zamanda organize olup sorunu gündemimize taşıdık. Dileriz artık burayı ziyaret eden arkadaşlarımız, giderken yanlarında getirdiklerinin çöplerini de götürürler.” dedi.

Kirletilen alanın denizin kenarı olmasının sadece karada yaşayan değil denizde yaşayan canlıları da tehlikeye soktuğunu belirten Tiryakioğlu “Birçok çöp, rüzgârın etkisi ile denize uçuyor. Bu durum, deniz canlılarımız için büyük bir tehdit oluşturuyor. Doğayı ve canlıları yaşatmak için, bizim hala zamanımız var. Çevreye bıraktığımız her çöp, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi mahvediyor. Tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Çöpü çöp kovasına atmak, gerçekten çok zor değil!” diye konuştu.

Açıklamalarına, yapılan çalışmanın dezavantajlarına rağmen farkındalık yaratan bir olay olduğunu belirterek devam eden Ahbap Tekirdağ Çevre Çalışma Grubu Başkanı Zeynel Abidin Tiryakioğlu “Evet, bugün soğuk ve yağışlı bir hava vardı. Hepimiz çok üşüdük. Düşündüğümüzden çok daha fazla çöp vardı. Neredeyse kişi başına 2 battal boy büyüklüğündeki çöp poşetini tıka basa doldurmayı başardık. Ancak yaptığımız çalışmayla 1 kişinin bile dikkatini çekmeyi başarabildiysek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.

Ünlü Sanatçı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP’ın Tekirdağ kolunu oluşturan Ahbap Tekirdağ, kuruluşundan beri yardımlaşma, insanlık, eğitim, çevre ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1366 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu