Girişimcilik Eğitimi Alan Gençler, İş Dünyasına Hazır!
reklam
03 Ocak 2019
Girişimcilik Eğitimi Alan Gençler, İş Dünyasına Hazır!

Girişimcilik Eğitimi Alan Gençler, İş Dünyasına Hazır!

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), KOSGEB ve Çorlu İŞKUR işbirliğiyle 25-28 Haziran 2018, 16-19 Temmuz 2018 ve 13-16 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” tamamlandı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Merkezi işbirliğiyle 25-28 Haziran 2018, 16-19 Temmuz 2018 ve 13-16 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” tamamlandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler için 07 Kasım 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen sertifika törenine; Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Kaya Kumyol, Cem Tunalı, Gönül İşbul ve Mehmet Manav, Meclis Üyesi Gökhan Tunalı, Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Sezcan Meriç ve Öztan Ertan, KOSGEB Çorlu Müdürü Özay Cebeci ve Çorlu İŞKUR Müdürü Aslıhan Moğulkoç iştirak ettiler.

HER ZAMAN KAPIMIZI ÇALABİLİRSİNİZ

Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Odamız, Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 3 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız İŞKUR ve KOSGEB’in de destekleriyle artarak devam edecektir. Açacağınız işletmeler, bölgemize ve sizlere hayırlı olsun. Şu an hepiniz, girişimci adayısınız. Kendi şirketlerinizi kuracaksınız. İşletme ve KOBİ statüsüne geçeceksiniz. 32 saatlik eğitim boyunca teorik eğitimi aldınız. Bundan sonra işletmelerinizi açtığınızda yapacağınız pratik ile beraber iş hayatı eğitimini de alacaksınız. İstediğiniz her zaman kapımızı çalabilirsiniz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısı, sizlere her daim açıktır. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlu’muza katma değer sağlamasını temenni eder,  bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB Çorlu Müdürlüğü adına Sayın Özay Bey’e, bizimle iş birliğinde bulunan İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Aslıhan Moğulkoç Hanım’a da ayrıca teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

65 BİN 839 İŞLETME KURULDU

Törende konuşan KOSGEB Çorlu Müdürü Özay Cebeci ise “Öncelikle bütün girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Girişimcilik eğitimlerini tamamladılar. İş dünyasına güzel iş planlarıyla ve projelerle, Türkiye’nin farklı bölgelerinde Türkiye ekonomisine katkı sağlamak adına güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum. Türkiye’de Girişimcilik Eğitimi’ni toplamda 1 milyon 69 kişiye KOSGEB olarak vermiş bulunmaktayız. Tekirdağ’da 11 bin 44 kişi, Çorlu’da ise bin 606 kişi bu eğitimi almış ve girişimcilik desteğine başvuru hakkı kazanmıştır. Türkiye’de girişimcilik eğitimi alan kişiler içerisinden 65 bin 839 işletme kurulmuştur. Bu da Türkiye’de eğitime katılanların yüzde 6’sının işletme kurduğunu bize göstermektedir. Dünyada eğitim alanların yüzde 5’inin işletme kurması başarı olarak değerlendiriliyor. Eğitimlerin sonunda iş kurma noktasında Türkiye çapında bir başarı var. Tekirdağ ilimizde eğitim alanların yüzde 4’ünün işletme kurduğunu görüyoruz. Eğitim verilen girişimcilerin Çorlu’da yüzde 18’inin işletme kurduğunu tespit ettik. Eğitime girecek kişilerle önce mülakat yapıyoruz. Bu mülakatlar sayesinde, iş kurma iradesi güçlü olan kişiler seçiliyor. Görüyoruz ki eğitimler çok başarılı olmuş, katılımcılar iş kurma noktasında motivasyon elde etmişler. Türkiye’de işletme açanlara katığımızda ise yüzde 49’unun kadın, yüzde 51’inin ise erkek olduğu gözükmektedir. Tekirdağ’da tam tersi yüzde 51’i kadın, yüzde 49’unun ise erkek olduğunu görüyoruz. Çorlu’da, durum biraz daha farklı… Eğitim sonrası iş kuranların yüzde 55’ini kadın, yüzde 45’ini erkekler oluşturuyor. Türkiye genelinde eğitim alanların yüzde 47’si kadın, yüzde 53’ü ise erkek. Bu oran; Tekirdağ’da yüzde 52 kadın ve yüzde 48 erkek, Çorlu’da ise yüzde 53 kadın ve yüzde 47 erkek olarak rakamlara yansıyor. Girişimcilik; mesaisi olmayan, hayatını planlaması kolay olmayan bir iştir. Eğer iş fikrinize tutku ile bağlı iseniz, o zaman bir işletme kurabilirsiniz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na, değerli yöneticilerine, çalışma arkadaşlarıma, girişimcilerimize ülkemize ticari ve nefes verme anlamında irade koydukları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

PROJELERİNİZİ, HAYATA GEÇİRİN!

Törende, İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç da bir konuşma yaptı. Moğulkoç “Bundan sonraki süreçleri çok iyi planlayıp özellikle bütçeyi ve adım adım ne tür kalemlerde harcamalar yapacağınızı planlayıp düzgün dosyalar halinde sunmanız gerekmektedir. Bizler, sizlerin yanınızda olacağız. İşletmenizi kurmanızı 2, 3 ay devam edip kendinizi görmenizi ve ardından da yeni personel alımı için İŞKUR’a gelmenizi diliyorum. Bu süreç içerisinde de teşvikler yoluyla, kurs programlarıyla ve sigorta teşvikleriyle bizler sizlere destek olacağız. Projelerinizi hayata geçirin, ekonomiye katkıda bulunun ve kişileri istihdam etmek isteyin. Bizler, her zaman yanınızda olacağız. Herkesi tebrik ediyorum. İş hayatınızda başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Sertifika töreni, girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1601 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu