İYİ Parti, Tekirdağ'ın 11 İlçesinde Seçime Girecek
reklam
04 Ocak 2019
İYİ Parti, Tekirdağ'ın 11 İlçesinde Seçime Girecek

İYİ Parti, Tekirdağ'ın 11 İlçesinde Seçime Girecek

31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’na destek vereceklerini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, 11 ilçede ise İYİ Parti’nin kendi adayları ile seçime gideceğini açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin olarak kamuoyunun gündemini meşgul eden ittifak görüşmelerini değerlendiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya “İYİ Parti olarak Tekirdağ’da, yerel seçim hazırlıklarına çok önceden başladık. İl ve ilçe teşkilatlarımızdaki eksiklikler giderilmiş olup, mahalle teşkilatlarımızdan sandık kurullarına kadar çalışmalarımız da tamamlanmak üzeredir. Bilinmelidir ki İYİ Parti, bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiş oy veren 5 milyon seçmenin ümidi korunmuştur. İYİ Parti’nin Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Cumhuriyet Halk Partisi tarafından; Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecektir. İYİ Parti Genel Merkezi ve CHP Genel Merkezi arasında yapılan anlaşma gereği; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı hususunda CHP Adayı için işbirliği yapılacaktır. Genel Merkez’imizin ilçe belediyeleri konusunda bağlayıcı bir kararı şu ana kadar tarafımıza ulaşmamıştır.” dedi.

11 İLÇEDE ADAY ÇIKACAK

İYİ Parti’nin 11 ilçede kendi adayları ile seçime gireceğini paylaşan Alkaya “Partimize ilçe başkanı aday adayı ve belediye meclisine aday olmak isteyenlerin başvuruları, 21 Aralık 2018 tarihinde sona erdi. Tüm ilçelerimize yoğun bir şekilde Belediye Başkanı Adayı ve Meclis Üyesi başvurusu gerçekleşmiştir. Genel Merkez’imizin farklı bir kararı olmadığı sürece partimizin ilçe teşkilatları, 11 ilçenin tamamında seçime girmek için hazırlıklarını tamamlamak üzeredir. Partimize yapılan başvurular, sayısal olarak tahminimizin de çok üstündedir. Bazı ilçelerimizde tek, bazı ilçelerimizde ise birden fazla başkan aday adaylığı başvurusu mevcut… Başvuruların çokluğundan ve ortaya çıkan heyecandan; ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde yönetecek kadrolarımızın hazır olduğunu görüyoruz. Bu gayret ve heyecan 31 Mart akşamı başta Süleymanpaşa olmak üzere birçok ilçe belediyesinin İYİ Partili kadrolarla yönetileceğini göstermektedir.” diye konuştu.

İLÇE BAZLI GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Genel Merkezler nezdinde ilçe bazlı görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Alkaya “Genel Merkezlerimiz, ilçelerle ilgili bir karar alırsa ona da uyarız. Şimdilik, 11 ilçede kendi adaylarımızın çıkarılması yönünde karar aldık. Eğer Genel Merkezler nezdinde ilçelerde de ittifak kararı alınırsa, bu karara da uyarız.” dedi. 
Editör : Tuğberk Erdem
1368 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu