Trakya’nın Hastaneleri, Sağlık Turizmi İçin Hazır!
reklam
04 Ocak 2019
Trakya’nın Hastaneleri, Sağlık Turizmi İçin Hazır!

Trakya’nın Hastaneleri, Sağlık Turizmi İçin Hazır!

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından yürütülen “Sağlık Turizmi” çalışmaları kapsamında Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe şehirlerinden gelen 7 kişilik doktor heyeti 22-23 Aralık tarihlerinde bölgedeki sağlık tesislerini ziyaret etti.

Konuk heyet tarafından gerçekleştirilen ziyaret öncesinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Trakya Kalkınma Ajansı olarak, bölgemizdeki Sağlık Turizmi’ni geliştirmek amacıyla devlet, özel ve üniversite hastaneleri ile 2016 yılından bu yana işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Sağlık Turizmi çalışmalarımızın ilk aşamasında, her yıl düzenlenen Dünya Sağlık Turizmi Fuarı Hestoruex’e katılım sağladık. Ardından ‘Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledik. Çalıştay ile bölgemizin sağlık turizmi açısından avantaj, dezavantaj ve hedef ülkelerin hangileri olabileceğini tartıştık. Buradan elde ettiğimiz veriler sonucunda gördük ki Trakya bölgesi için Balkan Ülkeleri, hedeflenen potansiyel ülkeler arasında öncelikli sırada geliyor. Özel sektör ve kamu kuruşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Balkan Ülkeleri’ne yönelik daha somut adımlar atılması gerektiğine karar verdik. Bu kapsamda da Ajans’ımızdan uzman arkadaşlarımız Gümülcine Başkonsolosluğu ve Batı Trakya’daki Yüksek Tahsilliler Derneği aracılığı ile İskeçe ve Gümülcine şehirlerindeki farklı branşlarda çalışan soydaş doktorları Trakya’ya davet etti. Davet neticesinde birbirinden değerli bu doktorlarımız Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almış sağlık tesislerini ziyaret edecek. Umut ediyorum ki bu ziyaretler, bölgemizdeki Sağlık Turizmi’nin gelişmesi noktasında ivme sağlayacak. Bu çalışmalarımızın devamında paydaş kurumlarımızla Balkan Ülkeleri’nde tanıtım çalışmaları yapacağız, ikili görüşmeler organize edeceğiz. İlerleyen dönemlerde, bu çalışmalarımızın verimini almaya başlayacağımıza inanıyorum.” dedi.

KONUK HEYET HASTANELERİ GEZDİ

Batı Trakya’dan gelen doktor heyeti Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan özel ve devlet hastanelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sağlık tesisleri ziyaretlerinin ilk günü Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi, Özel Trakya Hastanesi, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Özel Medikent Hastanesi ve Özel İrmet Hastanesi ziyaret edildi. 2’nci gününde ise Özel Optimed Hastanesi, Çorlu Özel Vatan Hastanesi, Özel Reyap Hastanesi, Sevgi Ağız ve Diş Polikliniği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Özel Keşan Hastanesi ziyaret edildi. Farklı alanlarda ihtisas yapmış doktorlardan oluşan 7 kişilik ekip içerisinde kardiyolog, ürolog, jinekolog, dâhiliye, pediatrist ve diş hekimi yer aldı.

HİZMET KALİTESİ BEKLENENİN ÜZERİNDE

2 gün süren ziyaretlerde öncelikle hastane yetkilileri tarafından hastane tanıtım sunumları yapıldı. Ardından konuk heyet, hastanenin farklı bölümlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Trakya bölgesinde beklentinin çok üzerinde kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti sunulabileceğini yerinde gözlemleyen konuk heyet, ihtiyaç halinde bölgeye hasta yönlendirilmesi konusunda işbirliğine hazır olduklarını söylediler.
Editör : Tuğberk Erdem
1656 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu