Çorlu TSO, “A” Sınıfı Hizmet Standardını Yeniden Yakaladı
reklam
04 Ocak 2019
Çorlu TSO, “A” Sınıfı Hizmet Standardını Yeniden Yakaladı

Çorlu TSO, “A” Sınıfı Hizmet Standardını Yeniden Yakaladı

Türk Loydu Denetmeni Olcay Koca tarafından yapılan denetim sonucunda puanını yükselten Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın, Avrupa Standardları’nda Hizmet Veren 5 Yıldızlı A (Mükemmel) Sınıfı Oda olma niteliği bir kez daha tescillendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Oda sistemlerinin iş dünyası nezdindeki saygınlığını artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sistemi’nin Avrupa Oda Sistemi’ne uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi kapsamında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Akreditasyon Denetimi, 10-11 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

7 BİN 356 ÜYEMİZ VAR

Denetim Kapanış Toplantısı’nda konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “60’ıncı yılını kutladığımız Çorlu TSO, Çorlu ve bölgemiz ile birlikte büyüyerek bugüne gelmiştir. 7 bin 356 üyemiz bulunmaktadır. Bizler üyemize en iyi ve güler yüzlü hizmeti verebilmek için üst yönetimimiz ve personelimiz ile birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla yüksek bir tempo içerisinde, her anımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Yıl içerisinde üyelerimizin mesleki faaliyetlerinin güçlendirilmesi için eğitim, organizasyon ve seminerler düzenliyoruz. Hazırladığımız projelerle birlikte Oda’mızın kurumsal gelişimine büyük önem veriyoruz. Bizler sanayicisiyle, esnafıyla ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” açıklamasında bulundu.

AKREDİTASYON, YAŞAYAN BİR SÜREÇ

Volkan “Akreditasyon Sistemi sayesinde çalışmalarımızı programlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Akreditasyon, yaşayan bir süreçtir. Bu süreç tüm Oda/Borsa üst yönetiminin ve çalışanlarının sorumluluğundadır. Büyük sorumlulukları üstlenerek hizmet kalitemizi daha ileriye götürmek zorunda olduğumuz bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2014-2017 Yılı Stratejik Planı’mızı başarıyla tamamlayıp 2018-2021 Yılı Stratejik Planı’mızı Akreditasyon Sistem Maddeleri ışığında hazırladık.” dedi.

VERDİĞİMİZ EMEKLERİN MEYVESİNİ ALDIK

“Yılda 2 defa düzenlediğimiz Yönetimi Gözden Geçirme Toplantıları’mız ile süreçlerimizi denetledik.” diyen Volkan “3 ayda bir yapılan Akreditasyon İzleme Komitesi Toplantıları ile stratejik planımızı sürekli takip ettik. Sonuç olarak Akreditasyon Sistemi ile sadece ücret karşılığı belge veren Oda anlayışından uzaklaşarak, üyeleri ile sağlıklı ilişkiler kurmayı başarmış ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda hizmetlerini tanımlamış, üyelerine ve içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluk sahibi bir kurum olmayı kendimize ilke edindik. ‘A’ Sınıfı Mükemmel Oda Hizmet Belgemizin taçlanarak bir kez daha tescillenmesi, bizlerin vermiş olduğu emeklerin bir meyvesidir. Üyelerimizden aldığımız güçle, durmadan Çorlu ve bölgemiz için çalışacağız.” diye konuştu.

ÇORLU TSO YENİDEN “A” SINIFI

Kapanış Toplantısı’nda denetimle ilgili açıklamada bulunan Türk Loydu Vakfı Denetçisi Olcay Koca “Bugün gerçekleştirdiğimiz denetimde, Çorlu TSO’nun iyi uygulamalarını ve başarılarını gördük. Akreditasyon Sistemi’ni tüm personel ve yöneticiler olarak benimsemiş ve içselleştirmişsiniz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğim tetkikler arasında en yüksek puan alan yerlerden bir tanesi Çorlu TSO oldu. Akreditasyon denetiminde Avrupa Standardları’nda Hizmet Veren 5 Yıldızlı A (Mükemmel) Sınıfı’nda Oda Belgenizin yeniden tescillenmesi gerektiğini raporumda ileteceğim. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1813 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu