İlçemizi, Kirli Sanayiye Asla Kurban Etmeyeceğiz!
reklam
04 Ocak 2019
İlçemizi, Kirli Sanayiye Asla Kurban Etmeyeceğiz!

İlçemizi, Kirli Sanayiye Asla Kurban Etmeyeceğiz!

CHP Genel Merkezi tarafından 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yeniden Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Belediye Başkanı İbrahim Uyan, CHP Marmaraereğlisi İlçe Binası önünde halka hitap ederek adaylık sürecini aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaraereğlisi İlçe Binası önünde konuşan ve ilçenin tarih, turizm ve öğrenci kenti olma yönündeki vizyonuna yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Çevre ve halk sağlığını tehdit eden tüm zararlı yatırımların karşısında olmaya devam edeceğiz. Nefes alabildiğimiz bir ilçeyi gelecek nesillere bırakmak, her zaman olduğu gibi tek amacımızdır.” dedi.

CHP’Lİ ADAY ADAYLARINA SİTEM

Her zaman demokrasiyi savunan bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Uyan “Öncelikle belirtmek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapan ve demokrasiyi savunan bir belediye başkanı olarak, kurum olarak da aynı anlayışı savunmaya devam edeceğimizin sözünü vermek isterim. Benden başka 4 tane daha belediye başkan aday adayımız vardı. Şimdi burada sadece ben duruyorum. Diğerleri, her zaman yaptıkları gibi ortalıktan kayboldular. Şunu da açıklıkla belirtmek isterim ki gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarımız, ilçemize değerli hizmetlerde bulundular. Ben de diyorum ki taş üstüne taş koyanın, kulu kölesi oluruz. Allah hepsinden gani gani razı olsun. Vefat eden arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Onların da büyük gayretleri oldu. Özellikle değerli büyüğümüz Enis Sülün’ü rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

İBADET KADAR KUTSAL SAYDIK

Hizmet için güçlü bir ekiple bugüne kadar gelindiğini, bugünden sonra da güçlü bir ekiple hizmetten hizmete koşulacağını söyleyen Uyan “1999 yılından bugüne kadar baktığımızda, ilçemizde çok şey değişti ve güzel hizmetler oldu. Benimle birlikte; ekip arkadaşlarım, her dönemde yeni seçilen meclis üyesi olan arkadaşlarımız ve parti ilçe yönetimleri vardı. Onlarla birbirimize destek vererek, iyi ilişkiler içerisinde bu ilçeye güzel hizmetler verdik. Onlardan biri de şimdi aramızda bulunan ve ilçe başkanlığı görevinde bulunan Hakan Turan kardeşimiz oldu. Hepsiyle birlikte güzel hizmetlere imza atma şansı bulduk. Çevremizdeki dostlarımız ve yönetici arkadaşlarımız ile birlikte tüm amacımız, bu ilçe halkına hizmet etmektir. Her zaman söylediğim gibi bizler, hizmeti kendimize ibadet kadar kutsal saymış bir grubuz. Geçmiş dönemlerde bizlerle yoldaşlık yapmış tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve ilçe örgütünün değişik kademelerinde sorumluluk üstlenmiş partidaşlarıma teşekkür ediyorum. 4 dönemi, başarıyla atlattık. Aday gösterilmemde vesile olan; öncelikle il ve ilçe başkanlarına, kadın kolları yönetimine, gençlik kolları yönetimine, partililerimize, Ankara’daki örgüt başkanlarımıza, milletvekillerimize, Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak’a ve özellikle de Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

4,5 YILDA 240 MİLYON TL

İlçeye son 4,5 yılda 220 milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Uyan, geçen 4,5 yıl içerisinde yıllarca hizmet yapılmayan bölgelere hizmet götürdüğünü ve 220 Milyon TL’lik yatırımın Büyükşehir’den gelecek 20 milyon TL’lik yatırımla birlikte 240 milyon TL’ye ulaşacağını ifade etti. Uyan “2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası’ndan sonra büyük bir ilçe olduk. Yeniçiftlik, Sultanköy, Yakuplu, Türkmenli ve Çeşmeli bize bağlandı. Bize bağlanan yeni mahallelerimiz, birlik ve beraberlik içinde hizmette sınıf atladılar. Sultanköy’e, 60 milyon TL yatırım yaptık. Orada daha önce başkanlık yapan arkadaşlarımızın da tabi ki hizmetleri oldu. Ancak 4,5 yıllık son dönemimizde Sultanköy, bu tarihe kadar aldığı toplam yatırımdan çok daha fazlasını aldı. Hizmet yarışında, fersah fersah öne çıktık. Sadece Sultanköy’e 60 milyon TL’lik yatırım yaparak, ancak bizim yapabileceğimiz bir işi başardık. Yeniçiftlik Mahallemize baktığınızda, 77 milyon TL’lik yatırımımız var. Maksadımız, daha önceki belediyeleri kötülemek değil. Herkes, kendine göre hizmetini yaptı. Ama ben onların 30 yılda yapamadıklarını, sadece 4,5 yılda yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. İlçe merkezine, sadece 4,5 yılda 81 milyon TL’lik yatırım yaptık. Toplamda ilçe geneline 220 milyon TL’lik yatırım yapıldı. 20 milyon TL’lik bir yatırım da Büyükşehir’in yatırım programına alındı. Türkmenli Kültür Sarayı bitmek üzere… Maliyeti, yaklaşık olarak 2 milyon TL. Çeşmeli’deki Kültür Sarayı inşaatımız devam ediyor. Yakuplu’da da Kültür Sarayı inşaatına başlayacağız. Bu yatırımların hepsi, bizim becerimizdir.” diye konuştu.

YATIRIMLAR İÇİN MÜCADELE ETTİK

Sadece Marmaraereğlisi Belediyesi’nin bütçesiyle yapılamayacak yatırımlara imza attıklarını söyleyen Uyan “Bizim belediyemizin bütçesi, 40 milyon TL. Gerek Büyükşehir’den gerek TESKİ’den gerekse Bakanlıklardan yatırımlar çıkarttık. Bu yatırımları alabilmek için de mücadele ettik. AK Parti’nin ilçe yöneticileri bile Bakanlıklardan yatırım getiremedi, ama biz getirdik. Siyasi konuşmalar yapmadık, ama hizmet bekleyen tüm halkımızı kucakladık. 220 milyon TL’lik yatırımın, 25 bin nüfuslu bir ilçeye yapıldığını göremezsiniz. Bizler, sizlere hizmet etmek için buradayız.” dedi.

DOĞAL GAZ BEKLEYENLERE MÜJDE

İlçede 1’inci derece sit alanında yaşayan ve doğalgaz bekleyen vatandaşların sorununun çözüldüğünü de söyleyen Uyan “Sizlere, yeni bir müjdem var. Sultanköy, Ereğli ve Yeniçiftlik merkezde doğal gaz çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Malum olduğunuz üzere ilçemizde 1’inci derece sit alanı bölgeler var. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile yazışmaları yaptık. Bahse konu bölgelere doğal gaz döşenemez kararı verilmişti. Mahkemeye itiraz ettik ve Danıştay da gerekli izin verdi. Şimdi bunu da engellemeye çalışıyorlar. Danıştay’a, bu konuda itiraz edenler var. 1’inci derece sit alanında yaşayan vatandaşlarımızın, doğal gaz kullanmaya hakkı yok mu? Onlar da diğer vatandaşlarımız gibi evlerinde kolaylıkla ısınmak istiyorlar. Bu da en doğal hakları…” diye konuştu.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Marmaraereğlisi’nin tarihinin ortaya çıkmasında öncü olduklarını da sözlerine ekleyen Uyan “Bizler, tarihimize her zaman sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Belediyemizin yeni hizmet binasını, tarihimizi yansıtacak şekilde yaptık. Geçmişteki medeniyetlerin eserlerini, bizim koruduğumuz kadar kimse korumuyor. Açık hava müzesini yaptık. Bazilika kazısına destek olduk. Araç gereçlerimizi kullandık. İlçemize bir kazı başkanı atatmaya çalışıyoruz.” dedi.

PRESTİJ CADDESİ ONAYLANDI

Rahmi Özcan Bulvarı Prestij Caddesi Projesi’nin onaylandığını dile getiren Uyan “Rahmi Özcan Bulvarı’na hazırlanan proje, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda onay bekliyordu. Prestij Caddesi Projesi, yaklaşık 20 gün önce onaylandı. Büyükşehir, ihalesine çıkacak. İnşallah ilçemizin en güzel caddesini, ihale aşamasının tamamlanmasıyla yapacağız.” diye konuştu. 

KİRLİ SANAYİYE KURBAN ETMEYECEĞİZ

Çevre bilincinin kendileri için çok önemli olduğunu ve nefes alınabilen bir ilçeyi gelecek nesillere bırakmak istediklerini ifade eden Uyan “Bildiğiniz gibi İstanbul’un kirli sanayisinin bölgemize oldukça yakın olması nedeniyle, ilçemize olumsuz yönde bir etkisi var. Sanayi kuruluşlarının hedefinde olan bir ilçeyiz. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’nin durumunu biliyoruz. Bizler, ilçemizi kirli sanayiye kurban etmeyeceğiz. Bunun karşısında hep birlikte duracağız. İlçemizi nefes alabildiğimiz bir kent olarak gelecek nesillere bırakmak tek gayemiz.” dedi.

KENTSEL VİZYONUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

İlçenin tarih, turizm ve öğrenci kenti yönünde gelişmesi için sürdürülen projelere hız verileceğini söyleyen Uyan “Bizim daha önce de belirttiğimiz gibi ilçemiz adına vizyonumuz tarih, turizm ve öğrenci şehri olmak. Bu yöndeki adımlarımızın meyvesini alıyoruz. Yeni dönemde Seymen yolundaki Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na bin 500 öğrenci gelecek. Liselere ise 3 bin öğrenci… Yine Emlak Konutları Radar Bölgesi’nde Denizcilik Fakültesi için Namık Kemal Üniversitesi’ne arsa tahsis ettik. Tam 100 milyon TL’lik bir yer. Ben ilçemizi tarih, turizm ve öğrenci şehri olarak geliştirmek istiyorum. Nefes alabileceğimiz bir ilçeyi korumak, ilk hedefimiz. Bizden sonraki nesillere kirli sanayi ile mahvolmuş bir ilçe bırakmak istemiyoruz ve bu konuda kararlıyız. İlçemizin doğal güzelliklerine sahip çıkacağız.” diye konuştu.

SATILMIŞ BASIN BENİ KÖTÜLÜYOR

Konuşmasının bir bölümünde, kendisi hakkında ileri sürülen iddialara da değinen Uyan “4,5 yıldan beri, bazı gazeteler dağıtılıyor. Hep aynı kişilerin, aynı gazeteleri… 3 gazete bir olmuş, beni kötülüyorlar. İbrahim Uyan kötü olsaydı, bugün buraya ve daha önce meclis toplantılarına bu kadar basın mensubu gelmezdi, halk gelmezdi. Halkımız bunu görüyor. Demek ki bu 3 gazete, satılmış basın. Onların yazdığı yalan haberlere, davalar açıldı. Haberleri yapanların arkasında kimlerin olduğunu, sizler de biliyorsunuz. Onların amacı, sizlere sahip çıkmak değil. Onların amacı, kendi çıkarları doğrultusunda yapacakları yatırımlar. Ne insan sağlığı ne de çevre umurlarında değil. Ben, sizin saçınızın tek bir teline bile zarar gelmesini istemeyen bir belediye başkanıyım. Ben, gücümü sizlerden alıyorum. Sizlerle birlikte bizim karşımızda ne kirli sanayi ne de birlik beraberliğimizi bozmak isteyenler durabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan adayı İbrahim Uyan’ın konuşması, büyük alkış aldı. Adaylık açıklamasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Uyan’ı tebrik ettiler. Adaylık açıklamasına; CHP Marmaraereğlisi İlçe Örgütü Başkanı Müfide Boralı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Yılmaz, İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Murat Us, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Adaylık açıklamasının ardından vatandaşlara lokma dağıtıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1788 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu