Büyükşehir Belediyesi, Kadın Öyküleri Yarışması Düzenliyor
reklam
04 Ocak 2019
Büyükşehir Belediyesi, Kadın Öyküleri Yarışması Düzenliyor

Büyükşehir Belediyesi, Kadın Öyküleri Yarışması Düzenliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB); Türkiye’deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı duyarlılığı artırmak ve kadınların çevreleri ile daha güçlü bir iletişim kurmasının yolunu açmak amacıyla öykü yarışması düzenleyecek

Türkiye’deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı artırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak ile kadınların aileleri ve çevreleri ile daha güçlü bir iletişim kurmasının yolunu açmak amacıyla TBB tarafından düzenlenecek olan “Bir Kadın Hikâyesi” adlı öykü yarışmasına, Türkiye’nin dört bir yanından katılım devam ediyor.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Kadınların gözüyle yaşanmış kadın hikâyelerinin kaleme alındığı öykü yarışmasında yapılacak değerlendirme sonucunda; 1’inciye 10 bin TL, 2’nciye 7 bin 500 TL, 3’üncüye 5 bin TL ve mansiyona layık görülecek esere de 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca; yine değerlendirme sonucunda yayınlanmaya değer bulunan eserler, TBB tarafından basılacak olan “Bir Kadın Hikâyesi: Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi” adlı kitapta yer alacak. “Güçlü Kadınlar”, “Ezilen Kadınlar”, “Örnek Kadınlar”, “Kahraman Kadınlar”, “Çileli Kadınlar”, “Başarılı Kadınlar” ve “Kimsesiz Kadınlar” gibi konular çerçevesinde aileden ve çevreden derlenen öykülerin yazılması beklenen ve sadece kadın yazarlara açık olan yarışmaya başvuru için www.tekirdag.bel.tr web sitesinden yarışma şartnamesinin edinilmesi gerekiyor.

HER DAİM KADINLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve TBB olarak kadınların toplumda yaşadıkları sorunların takipçisi olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bizler, sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş bir büyükşehir belediyesiyiz. Bu anlayıştan yola çıkarak, kadınlarımızın her daim yanında ve kendilerinin destekçisi konumundayız. Gerek istihdam gerek ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz kadın dayanışma evleri gerekse de kadın üreticilerimize verdiğimiz destek, bu duruşumuzun örneklerinden bazılarıdır. Kadınlarımızın yaşadıkları sorunları ya da ortaya koydukları başarıları ve kahramanlıkları anlatmaya, toplumda paylaşmaya ihtiyaçları var. Çünkü sorunlar paylaşıldıkça ve dayanışma içinde olundukça giderilebilir. Başarıları ne kadar çok örneklendirirsek, başka kadınlara da o kadar fazla ilham kaynağı olacaktır. Biz de bu amaçla ‘Bir Kadın Hikâyesi’ Öykü Yarışması’nı düzenliyoruz. Amacımız; kadınların kendi öykülerini, kendilerinin anlatmasını sağlamak ve onları hem sanat alanında hem de toplumda görünür kılmak. Ben şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1751 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu