CHP’li Belediyelerde, Bizans Hayranlığı Hat Safhada!
reklam
05 Şubat 2019
CHP’li Belediyelerde, Bizans Hayranlığı Hat Safhada!

CHP’li Belediyelerde, Bizans Hayranlığı Hat Safhada!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP’li belediyelerin Bizans hayranlığı içerisinde olduğunu ileri sürdü.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İçişleri Komisyonu Üyesi Yel “1’inci İnönü Savaşı, 2’nci İnönü Savaşı, Sakarya Meydan Muharebesi ve Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz milletimiz kime karşı destan yazmıştı? Yunan’a karşı. ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ tarihi komutundan sonra Yunan, İzmir’de denize dökülmemiş miydi? Ama şimdi kendilerini ‘Biz, Atatürk’ün partisiyiz!’ diye tanıtan ve Atatürk denilince mangalda kül bırakmayan CHP’nin geldiği duruma bakın! İzmir’den denize döktüğümüz Yunan’ı; Edirne’den, Tekirdağ’dan, Beylikdüzü’nden ülkemizi tekrar işgale uğratmak için var güçleriyle çabalıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yaşananların ve yapılanların tesadüf olamayacağını iddia eden Yel “CHP’li Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Bizans hayranlığı öylesine büyük olmalı ki; Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği pek çok etkinliğin isminde Türk Tekirdağ ismini kullanmak yerine Bizans kalıntısı ‘Bizanthe’ ve ‘Rodosta’ isimlerini kullanarak subliminal olarak aslında bizlere mesajlar verme hadsizliğine düşüyor. Tekirdağ Marmaraereğlisi Belediye Başkanı’nın içindeki Eski Roma mı, Eski Yunan mı olduğunu kestiremediğim aşkı da çok büyük olacak ki; koskocaman bir katedrali getirdi bize belediye binası diye yutturmaya kalkıyor, ama yemezler. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da Beylikdüzü’ne, getirdi Makarios’un heykelini gözümüze batırır gibi konduruverdi. Aslında kalbimize hançeri saplayıverdi. Sonra da bunu eleştirenlere karşı ‘Bunlar, tarihi bilmiyorlar!’ deyiverdi. Ekrem kardeşim senin çok sevdiğin Yunanlar, bizim kahramanımızı, yani Rauf Denktaş’ın heykelini Atina’da yaparlar mı? CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a gelince… Mübarek kendisini gerçekten bize ait hissetmiyor olacak ki; hiçbir manevi değerimizle örtüşmeyen bir yeni yıl kutlama mesajı ile Yunanlar’a kendisini hoş göstereyim derken hızını alamayıp ‘Daha da beni sevsinler, bağırlarına bassınlar. Bak bak Mr. Gürkan da bizdenmiş.’ desinler diye olacak ki Yunanlar’ın bile unuttukları Edirne’nin eski ismini onlara hatırlatıvermiş.” dedi.

Yel “Sizlere, gerçekten yazıklar olsun! İnsan, bu kadar mı öz benliğinden uzaktır. Milletinin değerlerinden bu kadar mı kopmuştur. Ama şunu unutmayın ki 15 Temmuz’un şanlı evlatları, meydanı sizlere bırakmayacaktır. Bu işler, bu kadar ucuz değildir. CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatıyorum ki bu saydıklarım Atatürkçü ise siz nesiniz? Ya da siz Atatürkçü iseniz bunlar ne? Varın bir kez daha düşünün!” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1480 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu