Atakent Kapalı Pazar Yeri İçin Kura Çekimi Yapıldı
reklam
05 Şubat 2019
Atakent Kapalı Pazar Yeri İçin Kura Çekimi Yapıldı

Atakent Kapalı Pazar Yeri İçin Kura Çekimi Yapıldı

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri kuraları çekildi. Kura çekiminin tamamlanmasıyla birlikte Pazarcılar Odası ile yürütülecek çalışmaların ardından Atakent Kapalı Pazar Yeri faaliyete geçecek.

Daha önce Alipaşa Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı üzerinden salı günleri kurulan semt pazarının yine Alipaşa Mahallesi Atakent Konutları yanında inşa edilen Atakent Kapalı Pazar Yeri’ne taşınması konusunda yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatının tamamlanmasının ardından Pazar Yönetmeliğinin 12’nci Maddesi gereğince ilgili şartları taşıyan ve mevcut sistemde kayıtlı 147 (128 sebze ve gıda, 6 balıkçı, 8 zeytin ve peynir, 1 tavuk, 1 çaycı, 1 köfteci, 1 çiçekçi ve 1 üretici/müstahsil) pazarcı esnafının katıldığı kura çekimi Noter huzurunda gerçekleştirildi.

Kura sonucunda Atakent Kapalı Pazar Yerinde yer alacak esnafların satış noktaları tespit edilirken, Çorlu Belediyesi ve Pazarcılar Odası tarafından yürütülecek çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte pazar yeri hizmete girecek.

Öte yandan yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 bölümden oluşacak. 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 adet tezgâh yer alacak.

Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Katta ayrıca çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonlar bulunacak.

Zemin katta meyve-sebze satışı yapılacak; ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası idari bölüm ve dinlenme alanları yer alacak. Giriş katında ise 315 metrekarelik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve bay-bayan tuvaletleri yer alacak.

Atakent Kapalı Pazar Yerinde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak.

Pazar yeri olmasının yanında birçok farklı amaçla kullanılabilecek olan üst katta aynı zamanda haftanın bir günü kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerin satışı için stantlar kurulacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1863 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu