Termik Santralin "İptal" Kararı, AK Parti’nin Seçim Yatırımı Mı?
reklam
05 Şubat 2019
Termik Santralin

Termik Santralin "İptal" Kararı, AK Parti’nin Seçim Yatırımı Mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Trakya’nın kalbine kurulması planlanan termik santral projesinin iptal edilip edilmediğine ilişkin soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na iletti.

CHP Milletvekili Candan Yüceer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Pınarça mevkiinden temin edilecek linyit kömürü ile işletilmesi öngörülen termik santral projesinin, teknik nedenlerden dolayı iptal edildiğine ilişkin Sayın Bakan’ın referans gösterildiği bazı beyanatlar, basında yer almıştır. Ancak Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı için Tekirdağ kamuoyunda, ‘termik santral projesinin iptalinin, seçim yatırımı olduğu’ konusunda haklı kuşkular oluşmuştur. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizin yaşam alanlarının çok yakınında kurulması planlanmış olan termik santral projesinin iptal edildiğine ilişkin basında yer alan haberler doğru mudur? Söz konusu iptalin gerekçesi nedir? Hangi teknik gerekçelerle söz konusu iptal kararı alınmıştır?” dedi.

Kurulması planlanan ölüm bacaları projesinin iptaline ilişkin aydınlatıcı bir açıklamaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Yüceer “Kamuoyunun, Bakanlıkça bilgilendirilmeme gerekçesi nedir? İptal kararına ilişkin Bakanlığınızca bir açıklama yapılması planlanmakta mıdır? Herhangi bir iptal söz konusu ise açıklanması için neden beklenmektedir?” sorularını sordu. İptal edildiği iddia olunan termik santral projesi fizibilite çalışmaları için projenin duyurulduğu tarihten bu yana ne kadar harcama yapıldığını da soran Yüceer, iptal kararı konusunda belirsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1573 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu