Dünyamız, 6’ncı Küresel Yok Oluşa Doğru Mu İlerliyor?
reklam
19 Mart 2019
Dünyamız, 6’ncı Küresel Yok Oluşa Doğru Mu İlerliyor?

Dünyamız, 6’ncı Küresel Yok Oluşa Doğru Mu İlerliyor?

Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “Deprem ve Şehir Afetleri” konulu panel düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Tekirdağ Büyükşehir Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener ve Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Evren Özmen Uludağ panele konuşmacı olarak katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı konuşmada, her şeyi devletten beklemeyip kişisel sorumluluklarımızın farkında olmamız gerektiğini belirtti. Çağımızın hastalığı obeziteye şehirlerin de yakalandığının altını çizen Ersoy “Yeni bir küresel yok oluş yaşanır mı? 6’ncı yok oluşa doğru mu gidiyoruz? Buna insanoğlu mu sebep oluyor?” sorularının yanıtını paneli dinlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı.

Tekirdağ Büyükşehir Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener ise yaptığı sunumda şehirlerin afetlere dirençli bir anlayışla planlanması gerektiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Daha sonra söz alan Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Evren Özmen Uludağ ise Çorlu Belediyesi’nin konuyla ilgili gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt da konuşmasında üst makamlara seslenerek çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Editör : Tuğberk Erdem
1563 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu