Utanmasalar, Sorumluluğu 25 Can’a Yükleyecekler!
reklam
19 Mart 2019
Utanmasalar, Sorumluluğu 25 Can’a Yükleyecekler!

Utanmasalar, Sorumluluğu 25 Can’a Yükleyecekler!

Tekirdağ Milletvekili Yüceer, 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren faciasında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen “TCDD Yönetimi, bürokrat ve siyasilerin faciada sorumluluğu yönünden kovuşturmaya yer olmadığı” yönündeki kararını eleştirdi

Çorlu’da 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren faciasında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yönetimi, bürokrat ve siyasilerin yaşanan faciada sorumluluğu yönünden kovuşturmaya yer olmadığı” yönündeki kararını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Utanmasalar, bu facianın sorumluluğunu hayatını yitiren 25 canımıza yükleyecekler!” dedi.

BU NASIL ADALET?

Tren kazasındaki sorumlularla ilgili takipsizlik kararını sert bir dille eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ gerekçesiyle, ‘TCDD Yönetimi, bürokrat ve siyasilerin yaşanan faciada sorumluluğu yönünden kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verdi. Çorlu Tren Faciası’na dair adaletsizliklere, bir yenisi daha eklendi.” dedi.

ADALETE OLAN GÜVEN SARSILDI!

Sorumlulara verilen takipsizlik kararının ölenlerin yakınlarını derinden üzdüğünü ve adalete olan güveni zedelediğini kaydeden Yüceer “Önlem almayan, denetlemeyen, ‘Aman seçimlere yetiştirelim!’ diye yarım yamalak işlere olur veren ülke yöneticileri, Bakanlar, Bakanlık Yöneticileri, genel müdürler hakkında takipsizlik kararı verilip tüm suçun alt düzey çalışanlara yüklenmesi, cezasızlık kültürünün en açık örneğidir. Utanmasalar, bu facianın sorumluluğunu hayatını yitiren 25 canımıza yükleyecekler!” diye konuştu.

BİR ÖZRÜ BİLE ÇOK GÖRDÜLER

Yağmuru bahane eden iktidarın yakınlarını yitirenlerin acılarına duyarsız kaldığını ifade eden Yüceer “Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın demiryollarında alt düzeyde görev alan birkaç idareci ve memur hakkında iddianame hazırlamaya karar verip, asıl büyük sorumluluğu taşıyan siyasetçileri ve yüksek bürokratları aklaması, adeta Pamukova Tren Kazası’nda olanların bir tekrarının yaşandığını gösteriyor. Pamukova kazasında da zamanın yönetici ve bürokratları sütten çıkmış ak kaşık gibi sorumluluktan sıyrılmış, bütün suç ve sorumluluk 3-5 garibana yüklenmişti. Böyle bir sorumsuzluk ve cezasızlık kültürüne, ancak kabile devletlerinde rastlanır. 25 can yitmiş, 340 insanımız yaralanmıştır. Önce yağmuru bahane eden iktidar yakınlarını yitirenlerin acılarına duyarsız kalmış, bir özrü bile çok görmüştür. Görülmektedir ki yargı mercii de aynı duyarsızlığı paylaşmaktadır.” diye tepkisini dile getirdi.

MISIR DA BİLE BAKAN İSTİFA ETTİ

Mısır’da yaşanan tren kazasıyla ilgili de Mısır halkına başsağlığı dileyen Yüceer “Mısır’ın başkenti Kahire’de bir tren, istasyonun platformuna çarptı. Çarpma sonucu trenin yakıt deposu patladı. Çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından Ulaştırma Bakanı istifa etti. Mısır Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, kazaya ‘makinistlerin kavgasının’ sebep olduğu belirtildi. Mısır halkının başı sağ olsun. Mısır da bile ihmal sonucu istifa olmuşken, ülkemizde bir kişi istifa etmediği gibi ihmali olanlara da takipsizlik kararı verilmiştir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1436 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu