Tekirdağ Halkının İçme Suyu, TESKİ Güvencesinde
reklam
19 Mart 2019
Tekirdağ Halkının İçme Suyu, TESKİ Güvencesinde

Tekirdağ Halkının İçme Suyu, TESKİ Güvencesinde

Tekirdağ il genelinde aylık 408 noktadan alınan şebeke suyu örnekleri, TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan temiz su laboratuarında ve son teknoloji ürünü cihazlar kullanan uzman personel eşliğinde kontrol ediliyor.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde temin ettiği suyun kalite ve kontrolünü sürekli olarak gerçekleştiriyor. Standartlara uygun bir şekilde 11 ilçedeki toplam 408 noktada bulunan içme suyu numune alma kabinlerinden alınan su örnekleri, ilgili personel gözetiminde içme suyu laboratuarına getiriliyor. Nitrit, amonyum mangan, demir, pH, iletkenlik ve bulanıklık parametrelerine bakılan su, gerekli görülen hallerde iyon kromotografi cihazından geçiriliyor. Kimyasal analizler haricinde uluslararası standartlara uygun yöntemlerle gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizler ile şebeke sularının ve su kaynaklarının mikrobiyolojik parametreler yönünden kontrolleri de aylık olarak gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte laboratuarda, vatandaşlardan gelen şikâyet ve talep analizleri de yapılıyor. Yapılan tüm analizler eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Kurumu tarafından da gerçekleştiriliyor.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz “Halkımızın sağlığı ve suyumuzun kalitesi, bizim için çok önemli. Son teknoloji ürünü cihazlarla ve alanında uzman personelimizle, son derece ciddi çalışmalarla 7/24 görev yapmaktayız. Laboratuarımızın uluslararası yeterlilik belgesi (akreditasyon) alması için gerekli çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1309 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu