Unutulmamalıdır Ki Kadınlar, Medeniyetin Aydınlık Yüzüdür
reklam
30 Mart 2019
Unutulmamalıdır Ki Kadınlar, Medeniyetin Aydınlık Yüzüdür

Unutulmamalıdır Ki Kadınlar, Medeniyetin Aydınlık Yüzüdür

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediye bünyesinde çalışan kadın personeller ile öğle yemeğinde bir araya gelen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Varlığımızın nedeni, sevginin simgesi kadınlarımızdır.” dedi.

Personele hitaben yaptığı konuşmada kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan ve kadınların sağlıklı ve gelişmiş toplumun temel yapı taşı olduklarını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Kadınlar Günü’nü, aslında yılda bir güne sığdırmak mümkün değil. Varlığımızın, sevginin, şefkatin, fedakârlık ve sabrın simgesi olan kadınlarımız, en değerli ve en yüce varlıklarımızdır. Kadın, medeniyetin aydınlık yüzüdür. Kadınlar; özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.

Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımız bizim tarihimizde, gerektiğinde eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, gerektiğinde sırtında bebeği, kucağında mermi ile cepheye koşmuştur. ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır.’ hadisine yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın desteklenmesi demek, ailenin, toplumumuzun ve milletimizin güçlenmesi demektir. Bu kapsamda Marmaraereğlisi Belediyesi olarak kadınların sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmak için açtığımız çeşitli kurslarla önemli çalışmalara imza atıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın daha aydın, daha demokratik ve güzellikler içinde yaşayabilmesi umuduyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1261 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu