Bir Zamanların Meşhur Kiraz Bahçeleri, Artık Geri Dönüyor
reklam
30 Mart 2019
Bir Zamanların Meşhur Kiraz Bahçeleri, Artık Geri Dönüyor

Bir Zamanların Meşhur Kiraz Bahçeleri, Artık Geri Dönüyor

Yeni dönemde özellikle tarımsal kalkınmanın önünü açacak projeler gerçekleştireceğini açıklayan Millet İttifakı Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, festivale bile adını veren kirazın Kiraz Bahçeleri ile geri geleceğini müjdeledi.

Naip Mahallesi’nde 15 dekarlık alanda kiraz üretimine başlanacağını belirten Millet İttifakı Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat “Tarımsal kalkınmaya yönelik yatırımlarımızdan olan Kiraz Bahçesi Projesi, hayata geçiriliyor. Naip Mahallesi’nde 15 dekarlık alanda kiraz üretimine başlayacağız. Tarımda çeşitliliği arttırmak, çiftçilerimizi yeni ve kârlılık oranı yüksek tarım ürünleri ile tanıştırmak, unutulmaya yüz tutmuş kiraz yetiştiriciliğini canlandırmak amacı ile başlatılan projede, yeni kiraz türlerini içeren 440 adet aşılı kiraz fidanı ile toprağa can katacağız.” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Kalkınma ve üretimin önemine değinerek ülkemizin zor günler yaşadığının altını çizen Eşkinat “Hani sosyal demokratların var edipte birilerinin burun kıvırdığı tanzim satışlar vardı ya; şimdi yine moda oldu. Öyle 10 liralık malı alıp, 5 liradan bir miktar satıp, göz boyamakla bu iş olmaz. Bu domates, biber, patlıcan şarkısı ile de olacak bir şey değil. Bu ülke tarım ile üretecek. 1970’li yıllarda dünyada değişen tarım modeli 2019 yılına gelmiş Türkiye’de hala ayaklarının üstüne oturamamış. Ne planlaması var, ne teşviki. Hani diyorlar ya ‘Tarımda istihdam var’ diye. Para kazanamayan adamın istihdam içinde olduğu anlatılabilir mi? Çiftçi para kazanacak ki ben onun istihdam da olduğunu anlayayım. Elimizde, 2 tane kaynak var. İlki toprağımız ve ondan üreteceklerimiz, 2’ncisi de emeğimiz.” açıklamasında bulundu.

Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek tarımsal kalkınma modeli ile Türkiye’nin kalkınmasına örnek olunacağını ifade eden CHP ve İYİ Parti’nin Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat “Bizim burada gerçekleştirdiğimiz projeler, başka partilerin seçim vaatlerinde yer alıyor. Cumhurbaşkanı bile bizim yaptığımız projeleri, kendi adaylarına hedef olarak gösteriyor. Attığımız adımlar, yaptıklarımız örnek oluyor ise demek ki doğru yoldayız. Bu ülkenin geleceği, modern tarımda saklı… Tarımsal kalkınma projelerimiz ile önce şehrimize sonra ülkemize büyük katkı vereceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1524 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu