Lösemili Çocuklar, İsyan Ettiler: “Mağduriyetimizi Giderin!”
reklam
31 Mart 2019
Lösemili Çocuklar, İsyan Ettiler: “Mağduriyetimizi Giderin!”

Lösemili Çocuklar, İsyan Ettiler: “Mağduriyetimizi Giderin!”

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından sosyal medya hesabından yapılan ve aynı zamanda gazetelerin haber merkezlerine gönderilen açıklamada, birçok alanda gerçekleştirilmesi planlanan projelerde önlerinin kesildiği belirtildi.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından hazırlanan, LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı ve İstanbul İrtibat Bürosu Halkla İlişkiler Sorumlusu Neslihan Çelik tarafından gazetelerin haber merkezlerine gönderilen “Mağduruz! FETO ve ÇETO Kumpası Yeter Artık!” başlıklı yazılı basın açıklamasında, şu iddialara yer verildi:

“1-2013 yılı Sağlık Bakanlığı Yönetmelikleri’nde 400 yataklı yeni hastaneye aynı ilde taşınmanın önünde hiçbir engel yok iken yönetmelik değiştirerek önce 100 sonra 75 yatak sınırı getirdiler.

2-LÖSEV’e, gerçekte olmayan hastane ruhsatını yasa dışı şekilde parayla satmaya çalıştılar. Olay bakanlığa ve basına yansıdı.

3-Vekâleten kurban ibadetini tekeline almak için 2009 yılında LÖSEV’e büyük bir kumpas uyguladılar ve LÖSEV Başkanı’na 364 bin yıl hapis cezası istediler.

4-LÖSEV ve lösemili çocukların adını kullanarak, tüm illerde kapı kapı dolaşıp para topladılar. Yakalanıp serbest bırakıldılar.

5-2014 yılında ‘LÖSEV’in açacağı hastaneye ihtiyaç yoktur. Bakanlığımız gereken hastaneyi en kapsamlı şekilde yapacak güç ve donanıma sahiptir.’ diyerek, ‘Bir tuğla da sen koyar mısın?’ temalı kamu spotunun (reklam filmi) durdurulması için RTÜK’e yazı yazdılar ve yayından kaldırttılar.

6-Bir kısım özel hastaneler için yönetmelikleri sürekli değiştirirken, LÖSEV’in kamu yararına çalışan hastanesinin önünü kesecek maddeler eklediler.

7-LÖSEV’e ‘Radyoterapi cihazına ihtiyaç yoktur.’ denilerek 3 yıldır çalışma ve hasta tedavi etme ruhsatı verilmezken, son 3 yıl içerisinde 3 özel hastaneye radyoterapi cihazı ruhsatı verdiler.

8-“LÖSANTE bizim onkologlarımızı alacak, devlet hastaneleri doktorsuz kalacak.” diye algı operasyonu yaptılar. LÖSEV’in tam hastane ruhsatını engellediler, sonra da LÖSANTE’nin tecrübeli doktor ve hemşirelerini aldılar.

9-LÖSEV’in tamamen ücretsiz olarak 1 milyon vericili kemik iliği bankası (KİDBANK) kurma projesini engellediler.”
Editör : Tuğberk Erdem
1436 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu