Hayrabolu (Ölüm) Yolu’na, Bakanlık’tan Bütçe Yok!
reklam
31 Mart 2019
Hayrabolu (Ölüm) Yolu’na, Bakanlık’tan Bütçe Yok!

Hayrabolu (Ölüm) Yolu’na, Bakanlık’tan Bütçe Yok!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi, halkın “Ölüm Yolu” olarak adlandırdığı Hayrabolu Yolu için 2019 bütçesinden pay ayrılmadığını ortaya çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, vatandaşlar arasında “Ölüm Yolu” olarak adlandırılan Hayrabolu Yolu’nun peşini bırakmıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi veren ve Ölüm Yolu’nun tehlike arz ettiğini ifade eden Yüceer “Üzerinde sık ve keskin dönüşlerin bulunduğu, buna bağlı olarak birçok kör noktanın olduğu 56 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ karayolunda, birçok ölümlü kaza meydana gelmektedir. Binek otomobillerinin yanı sıra traktör, kamyon ve tırların da kullandığı söz konusu yol için güzergâh değişikliği 2005 yılından beri yatırım programına alındığı halde, yeterli kaynak ayrılmadığından tamamlanamamaktadır. Yapımı yılan hikâyesine dönen Hayrabolu-Tekirdağ karayolunda 08 Ocak 2019 tarihinde de feci bir kaza yaşanmış, 4’ü çocuk 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.” dedi.

Önergesine devam eden Yüceer “2005-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle Hayrabolu-Tekirdağ karayolunda kaç kaza meydana gelmiş, söz konusu kazalarda kaç vatandaşımız yaralanmış, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Yatırım programına alındığı tarihten bu yana Hayrabolu-Tekirdağ karayolu için ne kadar harcama yapılmıştır? Söz konusu harcamaların yıllara göre dağılımı nedir? Projenin toplam bedeli ne kadardır? Tamamlanma oranı nedir? Hayrabolu-Tekirdağ yolu için planlanan güzergâh değişikliği projesi için kaç ihale yapılmıştır? Söz konusu ihaleleri hangi firmalar kazanmıştır? İhalelerin bedeli ne kadardır? Projelerin tamamlanma oranı nedir? Söz konusu projelerin tamamlanma tarihi ne zamandır? Halk arasında ‘Ölüm Yolu’ olarak nitelenen Hayrabolu-Tekirdağ karayolunda kazaların önlenmesi için Bakanlığınızca alınan tedbirler nelerdir?” diye sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise verdiği yazılı cevabında “Tekirdağ-Hayrabolu karayolunun 2019 Yılı Yatırım Programı’na göre proje bedeli 310 milyon 341 bin TL olup projenin başlama tarihi 2016 yılı, bitiş tarihi ise 2021 yılıdır. Söz konusu yolun yapımı için; 2017 yılında 1 milyon 487 bin 232 TL, 2018 yılında 67 milyon 860 bin 982 TL olmak üzere toplam 69 milyon 348 bin 214 TL harcanmıştır. Tekirdağ-Hayrabolu Devlet Yolunda rutin bakım onarım çalışmaları devam etmekte olup gerekli tüm uyarı levhaları mevcuttur. Söz konusu yolda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı Bölünmüş Yol yapım çalışmaları tamamlandığında daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânı tesis edilmiş olacaktır.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1350 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu