Kapaklı Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
reklam
31 Mart 2019
Kapaklı Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Kapaklı Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı Kapaklı’da tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu. Toplam 15 bin 931 m² inşaat alanına sahip kültür merkezi, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı dolayısıyla Kapaklı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜLTÜREL ALANLAR İNSANLARI EŞİTLER

Açılış töreninde ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan yaptı. Doğan “Kapaklı Kültür Merkezi inşaatımıza, 6 Eylül 2016 tarihinde başladık. Kültür merkezimiz 3 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olarak, 5 bin 557 metrekare arazi üzerinde 16 dönüm inşaat alanına sahiptir… Kültür merkezi inşası, sosyal belediyeciliğin en önemli göstergelerindendir. Kültürel faaliyet alanları insanları eşitler, olumsuz önyargıları değiştirir, hoşgörü sağlar, toplumsal ayrışmayı önler, zihinleri zenginleştirir ve özgür kılar. Latince kökenli kültür kelimesinin anlamı, tarlaya ekin ekmek ve süt mayalamaktır. İnsanımızın kardeşliğinin, birliğinin ve umutlarının bu kültür merkezimizde mayalanması dileğiyle başta herkesin Kadir Abisi, Başkan Kadir Albayrak’a, Kapaklı’mızın başarılı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi’nin projeye katkı veren tüm personeline teşekkür ediyorum. Açılışa katılarak bizlere moral veren kıymetli Kapaklı halkına saygılar sunarım. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

ATA’MIZIN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ

Bülent Doğan’ın ardından kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Ulu Önder Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ sözünden yola çıkarak, bu güzel eseri Kapaklı’ya kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler, tam 15 yıldır hem Kapaklı’ya hizmet sunmaya hem de vatandaşlarımızın manevi değerlerini korumaya çaba sarf ediyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden ilçemize gelen vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyorsa bu, kucaklayıcı yönetim anlayışımızın neticesindedir. Bizler, Atatürk’ün idealleri ışığında hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile Ata’mızın adını ölümsüzleştirdiğimiz Atatürk Kültür Merkezi’nin Kapaklı halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

BÜYÜK BİR HAMLE GERÇEKLEŞTİRDİK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ardından kürsüye, konuşmasını yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Başkan Albayrak “İlk 5 yıllık hizmet dönemimizi tamamlamaya hazırlandığımız böyle bir dönemde, vermiş olduğumuz sözleri gerçekleştiriyor olmanın gurur ve mutluluğuyla yeniden bir aradayız. 4 kültür merkezimizden biri olan Kapaklı Kültür Merkezi’ni, bugün itibariyle hizmete sunuyoruz. Geçen hafta Çerkezköy Kültür Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Saray ve Ergene Kültür Merkezleri’mizin inşaat çalışmaları ise hızla devam ediyor… İlk 5 yıllık hizmet dönemimizde Kapaklı ilçemiz, hak ettiği hizmetleri aldı. TESKİ bünyesinde, Kapaklı ilçemizde büyük bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu’nu, eğitim ve öğretime kazandırdık. Büyüyen ve gelişen Kapaklı, tüm bu hizmetleri hak ediyor. Tekirdağ’a değer katan daha nice hizmet ve yatırımların açılışlarında buluşabilme ümidiyle, Kapaklı Kültür Merkezi’mizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Açılış Töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ve protokol üyelerinin merkezi gezmesi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1838 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu