47 Metrelik Mesafeyi, Artı 1 Farkla Koşan Şampiyonlar
reklam
31 Mart 2019
47 Metrelik Mesafeyi, Artı 1 Farkla Koşan Şampiyonlar

47 Metrelik Mesafeyi, Artı 1 Farkla Koşan Şampiyonlar

Sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. “+1 Farkla Koşuyoruz” sloganı ile düzenlenen 47 metrelik farkındalık koşusu, büyük ilgi gördü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi iş birliğinde Marmaraereğlisi Sahili’nde düzenlenen farkındalık etkinliğine; Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, ZİÇEV temsilcileri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay yaptı. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün önemine vurgu yapan Daire Başkanı Atay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinlikleri, il geneline yaymaya başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin ana binası Süleymanpaşa’da olabilir. Ancak 11 ilçemiz de Büyükşehir Belediyesi’nin öz evladıdır. Down sendromu, bir hastalık değildir. Öncelikle bunun farkına varmamız gerekiyor. Down sendromlu kardeşlerimizin, normal insanlara göre 1 kromozom fazlası vardır. Onlar bizlerden daha insaflı, içten ve duygusaldırlar. Senede 1 gün de olsa bu farkındalığı fark ettirebilmek için Marmaraereğlisi’ndeyiz.” dedi.

Etkinliğin Marmaraereğlisi’nde düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise “Böylesine anlamlı bir etkinliği ilçemizde düzenlenmesi dolayısıyla, başta Tekirdağ Büyükşehir Kadir Albayrak olmak üzere, ZİÇEV’e ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler bugün sağlıklı olabiliriz, ama unutulmamalıdır ki hepimiz engelli adayıyız. Biz de Marmaraereğlisi Belediyesi olarak hem zihinsel engelli hem de bedensel engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyoruz yolumuzda. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ZİÇEV'de eğitim gören down sendromlu öğrenciler, program için hazırladıkları gösterileri sergilediler. Düzenlenen gösteriler ve çalan müziklerle doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadılar. Gösterilerin ardından 47 metrelik farkındalık koşusu gerçekleştirildi. Son olarak farkındalık koşusuna katılan öğrencilere, protokol üyeleri tarafından madalya takdim edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1839 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu