CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Damadı Görevden Alın!”
reklam
31 Mart 2019
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Damadı Görevden Alın!”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Damadı Görevden Alın!”

İl genelinde görev yapan gazetecilerle Tekirdağ’da bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden alınması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Öztrak’ı; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da yalnız bırakmadı.

BUNLAR KİBRE BATMIŞLAR

Mazisi 73 yıla dayanan çok partili demokratik yaşamın, 15’inci Mahalli İdareler Seçimi’ni 3 gün sonra gerçekleştireceğini belirten Öztrak “Biz ‘Martın Sonu Bahar’ diyerek seçim kampanyamıza başladık. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den oluşan ‘Millet İttifakı’ olarak, kampanya boyunca kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdik. Gönül kırmaya değil, gönül yapmaya uğraştık. Milletimizin derdini, dile getirmeye çalıştık. Çözüm önerilerimizi, kamuoyuna sunduk. Ama bu seçim süreci, karşımızda yer alan Saray’ın nifak koalisyonunun Allah’tan korkmadığını, kuldan utanmadığını açık seçik ortaya koydu. Böyle adaletsiz ve seviyesiz bir kampanya süreci daha önce hiç bir seçimde yaşanmadı. Saray iktidarı ve onun bekçisi adaletsizlik seviyesizlikte dip yapmak için birbirleriyle yarıştılar. Cumhurbaşkanlığı zırhının arkasına saklanan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, devletin imkânlarını hiçbir seçim yasağı veya sınırlamasına tabi olmadan kullanmaya devam etti. Eski Meclis başkanları, milletimizin temiz oylarını helal-haram diye ayrıştırıp cennet tapusu dağıtma şirkine düştüler. Devletin yayın organları ve havuz medyası Genel Başkanımız, Partimiz ve adaylarımıza karşı Saray’da üretilen FETÖ tipi kumpas senaryoları ve her türlü çamur siyaseti için sonuna kadar kullanıldı. Güya icra görevini yerine getirsin, siyasete bulaşmasın, milletin derdini çözsün diye seçilmeyen atanan bakanlar, devlet imkânlarıyla piyon gibi meydanlara sürüldü. Balık baştan kokarmış. Saray’ın başı ve Saray’ın bekçisi milletimize ve temsilcilerine ‘illet’, ‘zillet’, ‘hain’, ‘terörist’ diye hakaretler yağdırırken, atadığı seçilmemiş Tarım Bakanı da milletimize ‘adi’ demek cüretini gösterdi. Çiftçiyi ve hayvancıyı üretmekten vazgeçirip mutfakta yangının en önemli müsebbiplerinden biri olan Bakan, kendi işiyle uğraşacağına millete hakaret etmeyi seçti. Gaziantep’te AKP heyetinden birileri vatandaşlarımızı kast ederek, ‘Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar.’ dedi. Tarım Bakanı’ndan hiç de geri kalmadığını gösterdi. Bu hakarete karşı heyette bulunan Adalet Bakanı, Gaziantep Belediye Başkanı ‘Dur bakalım arkadaş, sen kim oluyorsun da bu ülkenin vatandaşlarına küfrediyorsun.’ şeklinde tepki göstermedi. Tersine gülüşmeler yaşandı. Bunlar, iktidarın kibre batmış olduğunu açıkça gösteriyor.” dedi.

FATURA VATANDAŞA ÇIKIYOR

Konuşmasının bir bölümünde sözü, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a getiren Öztrak “Saray’ın Damadı daha önce ne diyordu; ‘Cumhurbaşkanı’mız aya 4 şeritli yol yapacağını söylese, millet inanır.’ Bu sözleri unutmadık, aklımızda. Milletin aklıyla açıkça dalga geçti. Peki, milletle dalga geçen bu damada ne oldu? Saray’ın kibirli adamı tarafından, devletin kasasının başına oturtuldu. Ekonomi durdu, pahalılık azdı, tencereler boşaldı. Konkordato, iflas, intiharlar aldı başını gitti. İşsiz sayısı 8 milyona dayandı. Öyle 8 milyon deyip geçmeyin. Bu, dünyadaki 94 ülkenin nüfusundan fazla. Üniversiteli işsiz sayısı, 1 milyonun üzerinde. İşte böyle bir felaketten, böyle bir krizden bahsediyoruz. Milletin çocukları işsiz. Saray’ın kibirli adamı onlara ‘Kapı kapı gez, sınavdan sınava koş’ diyor, ama damadını da liyakate bakmadan, sorgusuz, sualsiz bakan yapıyor. İş bulamayan gençlerimiz hayatlarına son veriyor ama saray sosyetesi devletin bakanlık, genel müdürlük makamlarına ve ballı saray danışmanlıklarına çörekleniyorlar. Sanki ülke esnaf lokantası, Damat kasanın başına oturtuluyor, akraba-i taallukata da lokantandan bedava çorba dağıtılıyor. Ama milletin tenceresinde çorba kaynamıyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Damadın oturduğu kasa da devletin kasasıdır. Bu kasada 82 milyon vatandaşımızın hakkı var. Devletin kasasının başına oturacak insanın ehliyeti olmalı. Daha ekonomik terimleri bile doğru kullanamayan, ekonomik gelişmeleri okuyamayan, takip edemeyen birini, sırf ‘Damadım’ diyerek, devlet kasasının başına oturtursan, Damadın acemiliklerinin faturasını 82 milyon vatandaşımıza çıkarırsınız.” diye konuştu.

DAMADI GÖREVDEN ALIN

Öztrak “Onlara tavsiyem, seçimin ardından açıklanacağı söylenen yol haritasının 1’inci maddesi, ‘Devletin kasasının başındaki damadın, görevden alınması’ olmalıdır. Unutulmasın, Sayın Erdoğan nasıl kendi evlatlarını ve damadını düşünüyorsa; milletimiz de aynı şekilde kendi evlatlarını bu seçimde sandıkta düşünecektir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1899 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu