Efsanevi Köy Enstitüleri, 79'uncu Kuruluş Yılını Kutladı
reklam
06 Mayıs 2019
Efsanevi Köy Enstitüleri, 79'uncu Kuruluş Yılını Kutladı

Efsanevi Köy Enstitüleri, 79'uncu Kuruluş Yılını Kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Kent Konseyi, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Çelenk sunumu ile başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Kent Konseyi tarafından, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü kapsamında “Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 79’uncu Yılı ve Hasan Ali Yücel Anma Programı ve Çelenk Sunma Töreni” düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Işık, Hasan Ali Yücel’in torunu Ali Eronat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, katılımcılar tarafından gerçekleştirilen konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile son buldu.

Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programında ise ilk olarak yönetmenliğini ve senaristliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Yücel’in Çiçekleri” filminin gösterimi gerçekleştirildi. Film gösteriminin ardından Köy Enstitüleri’nin kurucusu ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in torunu Ali Eronat ve Tekirdağ Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Işık birer konuşma yaptı. Ali Eronat yaptığı konuşmada Hasan Ali Yücel’in hayatından önemli anıları katılımcılarla paylaşırken, Sabri Işık da Köy Enstitüleri’nin Türkiye’nin kalkınmasındaki öneminden söz etti.

Köy Enstitüleri’nin 79’uncu Yılı ve Hasan Ali Yücel Anma Programı ve Çelenk Sunma Töreni, yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisi ve katılımcılar tarafından Köy Okulları Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1559 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu