Başkan Sarıkurt, MBB Encümen Üyeliği’ne Seçildi
reklam
06 Mayıs 2019
Başkan Sarıkurt, MBB Encümen Üyeliği’ne Seçildi

Başkan Sarıkurt, MBB Encümen Üyeliği’ne Seçildi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’nin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardında gerçekleştirdiği 1’inci Olağan Meclis Toplantısı’nda, “Encümen Üyeliği” görevine seçildi.

Bu yıl 44’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan MBB’nin İstanbul’da gerçekleştirilen 1’inci Olağan Meclis Toplantısı, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. 188 üye belediyeden belediye başkanı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’na, meclis üyeleri arasından yaşça en büyük olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner başkanlık etti. Toplantıda; birlik başkanı, 1’inci ve 2’nci başkan vekilleri ile birlik encümen üyeleri, divan kâtip üyeleri, denetim komisyonu ve ihtisas komisyonları seçimi yapıldı.

182 OY ALARAK SEÇİLDİ

Yapılan seçimlerin ardından Marmara Belediyeler Birliği Başkanlık görevine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seçildi. MBB Encümen Üyeliği görevlerine ise; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün seçildiler. Başkan Sarıkurt’un, 182 oyla Encümen Üyeliği görevine seçildiği bildirildi.

ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDI

Toplantının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve MBB’nin kuruluşundan bu güne kadar geçen süreç içerisinde görev alan farklı siyasi partilere mensup başkan ve üyelerin iş birliği içerisinde önemli görevler yerine getirdiklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Marmara Belediyeler Birliği; belediyeler arasında koordinasyon, işbirliği, ortak sorunların çözümü, yetki ve kaynakların artırılması ve çevre bilinci konusunda önemli birliktelikler ortaya koyarak, çok önemli çalışmaların altına imza atmıştır. Çeşitli siyasi partilerden seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan birliğimiz, farklı belediyeler arasında uzlaşma ve birlikte çalışma kültürünün oluşmasında önemli bir rol üstlenmiş bulunuyor. Bu güne kadar görev alan tüm başkan ve meclis üyelerimize, hizmetleri için teşekkür ederim.” dedi.

EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

Yaptığı açıklamalara devam eden Sarıkurt, “Birliğimizin değerli üyeleri tarafından yapılan oylama sonucunda, Encümen Üyeliği görevine seçilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Çorlu’muzu ve Tekirdağ’ımızı en iyi şekilde temsil ederek, birlikte önemli çalışmalara imza atacağız. Sorumluluğumuz büyük… İnşallah görev süremiz boyunca hep birlikte belediyecilik ve şehircilik anlamında örnek modeller geliştirerek, bunları hayata geçirmeyi başarabiliriz. Göreve seçilen değerli başkan ve meclis üyelerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Eksen Gazetesi olarak Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği görevine seçilen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u tebrik eder, gerçekleştireceği projelerde başarılar dileriz.
Editör : Tuğberk Erdem
1541 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu