Ergene Halkı Haykırdı; "Hâkimiyet, Kayıtsız Şartsız Milletindir!"
reklam
06 Mayıs 2019
Ergene Halkı Haykırdı;

Ergene Halkı Haykırdı; "Hâkimiyet, Kayıtsız Şartsız Milletindir!"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ergene’de düzenlenen bir dizi programla kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan bayram coşkusu, Başöğretmen Ortaokulu’nda devam etti.

Ergene’deki 23 Nisan coşkusu, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma programı ile başladı. Çelenk sunma programına; Aday Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Yüksel Baydarlı ve Mehmet Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma programının ardından protokol üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının gerçekleştirileceği Sağlık Mahallesi Başöğretmen Ortaokulu’na geçti. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan kutlama programında öğrenciler; halk oyunları gösterileri, dans gösterileri ve moda defilesi sergilediler. Çocuk Korosu ise en güzel 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. Programın sonunda, il genelinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1304 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu