Başkan Albayrak, Muhtarların Sorunlarını Birinci Ağızdan Dinledi
reklam
07 Mayıs 2019
Başkan Albayrak, Muhtarların Sorunlarını Birinci Ağızdan Dinledi

Başkan Albayrak, Muhtarların Sorunlarını Birinci Ağızdan Dinledi

Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından Tarihi Belediye Binası’nda organize edilen kahvaltılı toplantıda, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sorunları birinci ağızdan dinledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile Çorlu’da göreve gelen mahalle muhtarlarını konuk etti. Çorlu Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda demokrasinin temel yapı taşı olan mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Albayrak, yeni dönem için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Düzenlenen organizasyonda; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin, Özcan Veysel Tunçcan, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Muhtarlık İşleri Müdürü Selçuk Küçüker ile mahalle muhtarları da hazır bulundu.  

AŞAMAYACAĞIMIZ SORUN YOK!

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından, halkımızın teveccühü ile göreve gelmiş bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza, bizlere güvendikleri ve bu görevlere getirdikleri için teşekkür ediyorum. Seçim sürecini geride bıraktık ve 2019-2024 hizmet dönemimiz başladı. Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde, siz değerli muhtarlarımız ile birlikte halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışacağız. Bu toplantıyı; hem sizlerle tanışıp kaynaşmak hem de sizlerin mahalleleri hakkındaki talep ve önerilerini dinlemek maksadıyla düzenledik. Çorlu Belediyesi olarak bizlerin, yeni dönem için planladığı bir takım hazırlıklar ve çalışmalar var. Sizlerin de yönlendirmesiyle bu dönemde Çorlu halkına daha kaliteli hizmet vereceğimize inanıyorum. Çorlu’muza sizlerle birlikte hizmet etmekten mutluluk duyacağımı belirtiyor ve her birinize başarılar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız müddetçe, aşamayacağımız zorluk yok!” dedi.

MUHTARLAR ÇALIŞTAYI PLANLANIYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un ardından söz alan ve Tekirdağ genelinde görev yapan tüm muhtarların katılacağı bir ‘muhtarlar çalıştayı’ planladıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hizmetlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmayı arzu ettiklerini söyledi. Muhtarlarla sürekli uyum içerisinde çalışacaklarını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kıymetli muhtarlarımızın, 2019-2024 dönemini kutluyorum ve hayırlı olmasını diliyorum. En fazla kadın muhtarımız Çorlu’muzda. Başta kadın muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızı seçilmeleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Çorlu’muzda toplam 26 tane mahalle muhtarımız var. Hepsiyle uyum içerisinde çalışıp, Çorlu’muzu daha ileri taşımayı amaçlıyoruz. Kısa zaman içerisinde il genelinde tüm muhtarlarımızın katılacağı bir ‘muhtarlar çalıştayı’ gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğimiz ya Ramazan ayı öncesinde ya da sonrasında olacak. 356 muhtarımızın da katılacağı etkinliğimizi ya Çorlu ilçemizde ya da Süleymanpaşa ilçemizde gerçekleştireceğiz. Böylelikle ilçelerimizin öncelikli ihtiyaçlarını daha iyi şekilde belirleyip, yolumuza devam edeceğiz. Zaman, bizler için çok önemli bir kavram. Zamanımızı en iyi şekilde değerlendirip, Tekirdağ’ımızı daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz. Muhtarlarımızla, sürekli olarak iletişim halinde olacağız. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU

Daha sonra muhtarlardan gelen soruları yanıtlayan Başkan Albayrak ve Başkan Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’nin önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları’nın da söz aldığı toplantıda muhtarlar, mahalleleri hakkındaki öncelikli ihtiyaçlarını belirtme fırsatı buldu. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişleri ve yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Düzenlenen toplantıya; Alipaşa Mahalle Muhtarı Yılmaz Şenol, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fatma Ayaz, Çobançeşme Mahalle Muhtarı Lütfiye Arda, Deregündüzlü Mahalle Muhtarı Sedat Er, Esentepe Mahalle Muhtarı Fatma Dağtekin, Hatip Mahalle Muhtarı Cemal Akın, Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür, Hıdırağa Mahalle Muhtarı Fatma Özel, Hürriyet Mahalle Muhtarı Neşe Benek, Kazımiye Mahalle Muhtarı Yıldız Çelik, Kemalettin Mahalle Muhtarı Aydemir Taşdemir, Muhittin Mahalle Muhtarı Zührecan Gözaydın, Nusratiye Mahalle Muhtarı Cemile Doğru, Önerler Mahalle Muhtarı Yusuf Yıldırım, Reşadiye Mahalle Muhtarı Yelda Tuncer, Rumeli Mahalle Muhtarı Habibe Kılıç Şengül, Sarılar Mahalle Muhtarı Fuat Döner, Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, Silahtarağa Mahalle Muhtarı Adem Zenbil, Şahpaz Mahalle Muhtarı İlker Soydan, Şeyhsinan Mahalle Muhtarı Salim Sarıer, Türkgücü Mahalle Muhtarı Nadir Uğur, Yenice Mahalle Muhtarı Ruşit Öztürk ve Zafer Mahalle Muhtarı Ahmet Arcan katıldılar.

Editör : Tuğberk Erdem
1551 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu