Çorlu'nun Üreten Kadınları, Tezgah Başına Geçti!
reklam
07 Mayıs 2019
Çorlu'nun Üreten Kadınları, Tezgah Başına Geçti!

Çorlu'nun Üreten Kadınları, Tezgah Başına Geçti!

Çorlu Belediyesi ile Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Hanımeli Günleri sona erdi. 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında açık kalan etkinlikte el emeklerini sergileyen Çorlulu kadınlar, satış yapma imkânı da buldu.

Ev hanımlarının statüsünü güçlendirecek ve sosyal yaşamlarında onları daha mutlu hissettirecek bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen Hanımeli Günleri Projesi’ne destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyen emekçi kadınlar, ürettikleri dantel, patik, lif gibi farklı türlerdeki el işi ürünler ile salça, ekmek, börek, organik sebze ve meyve gibi gıda ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulundular. Hanımeli Günleri’nin düzenlenmesinden dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden üreten kadınlar, ekonomik özgürlükleri için kendilerine imkân sunan Çorlu Belediyesi ile Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne teşekkür ettiler.

Hanımeli Günleri kapsamında açılan stantları ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, üretici kadınlarla bir araya gelerek sohbet etti ve satışa sunulan ürünleri inceledi. Güçlü kadınların, güçlü toplumlar demek olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Sarıkurt, kadınlarımızın kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturarak toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına katkıda bulunmalarını sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceklerini ve uzun yıllardır devam eden Hanımeli Günleri’nin de bunun bir örneği olduğunu ifade etti.

“Daha önce de defalarca vurgulamıştık. Çorlu; üreten, özgüveni yüksek kadınların kenti olacak.” diyen Başkan Sarıkurt, “Hanımeli Günleri’nde de üreten, özgüveni yüksek Çorlulu kadınlarımızla bir aradayız. Kadınlarımızın her zaman yanındayız. Hayata geçireceğimiz yeni projelerimizle de evde çocukları ve yuvasıyla ilgilenen, bütçelerinden küçük tasarruflar yaparak geleceğine yatırım yapan ev hanımlarımızın ürettiklerini kazanca dönüştürerek ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkân sağlayacağız. Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımızın kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturacak, toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına destek olacağız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1628 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu