Kentimizde, Deprem Gerçeği İle Yaşamayı Öğrenmeliyiz!
reklam
14 Mayıs 2019
Kentimizde, Deprem Gerçeği İle Yaşamayı Öğrenmeliyiz!

Kentimizde, Deprem Gerçeği İle Yaşamayı Öğrenmeliyiz!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Proje Kontrol Birimi personeline yönelik “Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği” eğitimi düzenledi. 2 aşamadan oluşan eğitim, Dr. Cüneyt Tüzün ve Dr. Bahadır Şadan tarafından verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Proje Kontrol Birimi personeline yönelik olarak “Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği” eğitimi düzenledi. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan ile ilgili personel katıldı.

Dr. Cüneyt Tüzün ve Dr. Bahadır Şadan tarafından verilen ve 2 aşamadan oluşan “Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği” eğitiminin 1’inci aşamasında; “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı”, “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarım Felsefesi”, “Betonarme Yapıların Deprem Davranışı”, “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Hesap Esasları” ve “Betonarme Yapıların Depreme Dayanıklı Tasarım İlkeleri” hakkında katılımcılara bilgiler verildi.  Eğitimin 2’nci aşamasında ise 3 farklı yapı sisteminin analiz ve tasarım esasları aktarıldı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği eğitiminin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve Tekirdağ’ın 1’inci dereceden deprem bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, “Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu nedenle olası depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için tüm önemlerimizi almalı ve bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Ben, Büyükşehir Belediyesi personelimize yönelik gerçekleştirilen eğitimin son derece önemli olduğunu düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1597 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu