CHP Milletvekili Aygun: "Tekirdağ, Adım Adım Ölüyor!"
reklam
14 Mayıs 2019
CHP Milletvekili Aygun:

CHP Milletvekili Aygun: "Tekirdağ, Adım Adım Ölüyor!"

Ergene İlçesi’nde Ulaş Mahallesi ile Karamehmet Mahallesi arasından geçen Kuru Dere’de incelemelerde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, karşılaştığı manzara karşısında isyan etti. Aygun, Tekirdağ’ın adım adım öldüğünü ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yaşanan balık ölümleri nedeniyle CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdığı Kuru Dere’de incelemelerde bulundu.

Ergene İlçesi’nde Ulaş Mahallesi ile Karamehmet Mahallesi arasından geçen Kuru Dere’de karşılaştığı manzara karşısında adeta isyan eden Milletvekili Aygun, sorumsuz bir işletmenin saldığı kimyasal atık nedeniyle derenin renginin mavi-griye büründüğünü, bu kirliliğinde büyük bir balık kıyımına neden olduğunu ileri sürdü. Can çekişen balıkların solumak için su yüzeyine çıkarak can verdiğini ifade eden Aygun, “Bu, büyük bir doğa cinayetidir. 1 Mayıs tatilinden yararlanarak gözden kaçırılmak istenen bu çevre katliamı, balıklarımızın can çekişerek ölmesine neden oldu. Tekirdağ, adım adım ölüyor. Denetimsizlik ve bu gibi kirlenmelere yol açan işletmelere gereken cezaların verilmemesi, Tekirdağ’ımızın adım adım yok olmasına neden oluyor. Bakın, deredeki canlılar zehirlenme nedeniyle su yüzeyine çıkarak oksijen almaya çalışıyor. Gözümüzün önünde can veriyor. Doğamızı nasıl böyle yok edebiliriz? Yetkilileri, hemen göreve çağırıyorum. Sorumluların derhal bulunmasını ve deremizi yok eden işletmenin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Sorumluları yargıya teslim ederek, bir daha çevreyi kirletmemeleri için mücadele edeceğiz.” dedi.

Aygun’un girişimlerinin ardından olay yerine gelen Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, derenin 4 ayrı noktasından numune alarak incelemeye gönderdi. Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bölgede araştırma yaptı.
Editör : Tuğberk Erdem
1549 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu