Sözde Tarihçinin Cenazesi, Türk Bayrağına Sarılamaz!
reklam
14 Mayıs 2019
Sözde Tarihçinin Cenazesi, Türk Bayrağına Sarılamaz!

Sözde Tarihçinin Cenazesi, Türk Bayrağına Sarılamaz!

Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen Mısıroğlu’nun cenazesinin Türk bayrağına sarılmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yaşananların kanuna ve devlet teamüllerine alenen aykırılık taşıdığını ifade etti.

Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen Mısıroğlu için düzenlenen cenaze töreninde naşının Türk bayrağına sarılması tepkilere neden oldu. Konuya ilişkin olarak bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Mısıroğlu’nun cenazesinde yaşananların kanuna ve devlet teamüllerine alenen aykırılık taşıdığını ifade etti.

Milletvekili Aygun, yaptığı açıklamada, “Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyet’imizin kurucusu, daimi Başkomutan’ımız Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun cenaze töreni, Türk Bayrağı Kanunu’na ve devlet teamüllerine alenen aykırılık taşımaktadır. ‘Keşke Yunan galip gelseydi; ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat kaldırılırdı, ne medrese lağvedilirdi.’ diyen sözde tarihçinin cenazesi, Türk bayrağına sarılamaz.

Türk Bayrağı Kanunu’nu inceledim. Gayet net. Kanun’a göre Türk Bayrağı; Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde örtülebiliyor. Üstelik bu konuyu ayrıntılı olarak düzenleyen Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre ‘Devlet aleyhine veya yüz kızartıcı mahiyette bir suç işlemekten hüküm giymiş olanların tabutlarına, affedilmiş olsalar bile, Bayrak örtülemez.” hükmü halen yürürlüktedir.

Tüm hayatını Atatürk’e hakarete adayan sözde tarihçi, Harf İnkılâbı aleyhindeki konferansları yüzünden 1970 yılında ceza almıştır. Ki bu şahsiyet, Atatürk düşmanlığını vasiyetine de yansıtmıştır. Vasiyetinde açıkça ‘Mustafa Kemal’le zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin!’ demiştir. Ancak TBMM Başkanı, AKP’li Bakanlar, Vekiller, AKP Genel Başkan Yardımcıları ve devlet protokolü, bu cenazede boy göstermekten rahatsızlık duymamıştır. Ama bilsinler ki bu davranışları, Atatürk’e olan hürmetleri sonsuza kadar sürecek halkımızın vicdanında kabul görmemiştir.

Bu cenaze töreni, açıkça Türk Bayrağı Kanunu’na aykırıdır. Bu aykırı tutum nedeniyle başta mülki amirler olmak üzere cenazeye iştirak eden TBMM Başkanı, Bakanlar, Devlet Ricali, Milletvekilleri, AK Partili’ler de sorumludur.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1405 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu