Sıfır Atık Projesi Kapsamında, Bir Adım Daha Atıldı
reklam
14 Mayıs 2019
Sıfır Atık Projesi Kapsamında, Bir Adım Daha Atıldı

Sıfır Atık Projesi Kapsamında, Bir Adım Daha Atıldı

Kâğıt, metal, cam, plastik ve geri dönüşmeyen evsel atıklar için ayrı ayrı konulan atık kutuları, Çorlu Belediyesi ana hizmet binasının yanı sıra diğer hizmet binaları ile sosyal tesisler ve spor tesislerine de yerleştiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı ve çevre sağlığı ve temizliği için yürütülen çalışmaların başında gelen Sıfır Atık Projesi, Çorlu Belediyesi’nin de katkılarıyla sürüyor. İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla başlatılan ve “Daha yeşil, daha temiz bir dünya için hadi sen de sıfır atık hareketine katıl!” çağrısıyla paydaşlarına seslenen “Sıfır Atık Projesi”, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün geri dönüşüm faaliyetleri ile uzun yıllardır destekleniyor.

ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI

İnsana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik çerçevesinde vatandaş ve çevre odaklı, çağdaş belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi, atıkların geri dönüşümü ve geri kazanımına büyük önem veriyor. Atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin işlemesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımıyla çalışan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi’ne ait bina ve tesislere özel geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor. Kâğıt atıklar, metal atıklar, cam atıklar, plastik atıklar ve geri dönüşmeyen evsel atıklar için ayrı ayrı konulan atık kutuları, Çorlu Belediyesi ana hizmet binasının yanı sıra diğer hizmet binaları ile sosyal tesisler ve spor tesislerine de yerleştiriliyor.

BELEDİYE PERSONELİ BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, tüm müdürlük ve birimlerdeki çöp kovalarının kaldırılarak yerlerine yerleştirilen özel atık kutuları ile ilgili, personeli bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Çöplerini ayrıştırarak atmaya özen gösteren belediye personeli, çevre ve insan sağlığı için geri dönüşüm sürecine katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ediyor.

ÖRNEK BELEDİYE OLACAĞIZ

Çorlu Belediyesi içerisinde hayata geçirilen çöp ayrıştırma uygulaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas olduklarını belirtti. Sıfır Atık Projesi’ne, Çorlu Belediyesi personeli ile destek verdiklerini ifade eden Sarıkurt, “Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, çevreyi koruma adına atılacak en önemli adımlardan biri. Bu konudaki toplumsal hassasiyetlerin farkındayız ve bu bizi oldukça mutlu ediyor. Hemşerilerimizin çevre konusundaki duyarlı ve bilinçli tavrı, bizim de kararlılıkla bu konuda takipçi ve icracı olmamızda motivasyon kaynağı oluyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak tüm bina ve tesislerimizde bu uygulamaya geçerek atık kutularımızı yerleştirdik. Personelimizin de bilinçli davranışları ve desteğiyle çöplerimizi doğru bir şekilde ayrıştıracak ve vatandaşlarımıza örnek olacağız. Bu uygulamanın şehrimizdeki diğer kamu binaları ile iş yerleri ve evlerde hayata geçirilmesi için Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yapacağız. Temennimiz ve gayretimiz, geri dönüşüm konusunda örnek bir belediye ve örnek bir şehir olma yönünde. Doğamızı ve çevremizi koruyarak çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bir yönetim anlayışı içerisinde misyonumuz; ‘Temiz Çorlu, Temiz Çevre ve Temiz Nefes!’ Çalışmalarımıza bu anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

ATIKLAR KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILIYOR

Kitap, karton, koli, gazete, dergi, kâğıt gibi atıkların toplandığı kâğıt atıklar kutusu; içecek kutuları, konserveler, yağ tenekeleri gibi atıkların toplandığı metal atıklar kutusu; gıda kapları, şişeler, kavanoz ve bardak gibi atıkların toplandığı cam atıklar kutusu; su şişesi, gıda kapları, kargo poşetleri, bardak, tabak gibi atıkların toplandığı plastik atık kutusu ile ıslak mendil, çiklet, izmarit gibi geri dönüştürülemeyen atıkların toplandığı geri dönüşmeyen evsel atıklar kutularında biriktirilen atıklar, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün izin ve kontrolünde toplanarak, geri dönüşüm faaliyeti gösteren anlaşmalı firmalar tarafından ayrıştırılarak geri kazandırılıyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1873 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu