Çorlu’daki İlkokullardan, 2 Bin 827 Kilogram Atık Pil Toplandı
reklam
13 Haziran 2019
Çorlu’daki İlkokullardan, 2 Bin 827 Kilogram Atık Pil Toplandı

Çorlu’daki İlkokullardan, 2 Bin 827 Kilogram Atık Pil Toplandı

Çorlu’da düzenlenen okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi. Toplamda 2 bin 827 kilogram atık pilin toplandığı kampanyada; Fevzi Çakmak İlkokulu 1’inci, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu 2’nci, Yunus Emre İlkokulu ise 3’üncü oldu.

Geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için gerçekleştirilen Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılmış olan iş birliği protokolü gereğince düzenlenen okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda toplanan atık pilleri tartarak teslim aldı. Okullardan toplamda 2 bin 827 kilogram atık pil toplandı. Dereceye giren ilk 6 okul sırasıyla; Fevzi Çakmak İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, 75’inci Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu ve Şahinler Ortaokulu oldu. Dereceye giren okulların okul yönetimlerine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt tarafından hediye fotokopi makineleri takdim edildi.

Çorlu ilçe genelinde muhtarlıklar arasında düzenlenen “Bozulan Küçük Ev Aletleri ve Lambalar İçin Muhtarlar Yarışıyor“ yarışması ‘lamba’ ve ‘florasan’ klasmanında ise dereceye giren Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı oldu.

Okulları tek tek ziyaret edip eğitimci ve öğrencilere hediye ve belgelerini takdim eden Başkan Sarıkurt, öğrencilere çevre ile doğayı koruma bilincinin aşılanmasının önemine dikkat çekti. Başkan Sarıkurt, “Sıfır atık çalışmalarının amacı; israfın önüne geçmek, çevre kirliliğini azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmaktır. Tüm dünya artık sıfır atık çalışmaları uyguluyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak geri dönüşüm ve sıfır atık noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Geri dönüşüm ve sıfır atık yaklaşımıyla çevre bilinci oluşturmak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında okullarımız ve öğrencilerimizi de bu projeye dâhil ediyor ve öğrencilerimize çevreyi koruma bilincinin aşılanmasını sağlıyoruz. Geri dönüşümün ve çevreyi korumanın ne kadar çok önemli olduğunu çocuklarımıza anlatmalı ve göstermeliyiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir gelecek bırakmak zorundayız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu yüzden Dünya’nın geleceğini de düşünmeli ve çözümler üretmeliyiz.” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt daha sonra öğrencilerle de bir araya gelip okul bahçesinde oyun oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdi. Başkan Sarıkurt'a teşekkür eden öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

2018-2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından katılan okulların atık pilleri toplanmaya başlamış olup hediyelerin dağıtımı 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
1776 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu