Geleneksel Çini Sanatı, Orion AVM’de Hayat Buluyor
reklam
13 Haziran 2019
Geleneksel Çini Sanatı, Orion AVM’de Hayat Buluyor

Geleneksel Çini Sanatı, Orion AVM’de Hayat Buluyor

Geleneksel Türk El Sanatları’nın en tanınmışlarından biri olan çiniler, Orion ziyaretçilerinin ellerinde renkleniyor. Orion AVM’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çini Atölyesi ve Sergisi, 29 Mayıs Çarşamba günü başladı.

Orion AVM tarafından hayata geçirilen etkinlik kapsamında çini boyayan ziyaretçiler, ürettikleri ürünler sırlandıktan sonra kendilerine hatıra olarak alabiliyorlar. 29, 30 ve 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında 3 gün süreyle devam edecek olan atölye çalışmaları, 13.00-14.00 ve 18.00-19.00 saatleri arasında yapılacak. Çini sanatçısı ve eğitmen Ferize Şen Balkı ve Ayşe Özdoğan Özek tarafından yürütülecek olan atölye çalışmaları, belirli bir kontenjan dâhilinde gerçekleştirilecek.

Atölyenin yanı sıra Ferize Şen Balkı ve Ayşe Özdoğan Özek’in eserlerinden oluşan sergi de 29 Mayıs-2 Haziran süresince Orion’da yer alacak. Geleneksel ve modern tasarımların, farklı formlardaki obje uygulamalarının yer aldığı sergide, 50’ye yakın çini eser sergileniyor. Ayrıca bardakaltlığı, kapı süsü, tepsi, kesme tahtası gibi fonksiyonel ürünlerin de bulunduğu sergiden, eviniz ve sevdikleriniz için eşsiz hediyelikler satın alabilirsiniz. Her eserleri eşsiz ve tek olan sanatçıların çini pano ve diğer tasarımları, unutulmaz bir bayram hediyesi olacaktır.
Editör : Tuğberk Erdem
1759 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu