658’inci Kırkpınar Güreşleri’nin Provası Ergene’de Yapıldı
reklam
14 Ağustos 2019
658’inci Kırkpınar Güreşleri’nin Provası Ergene’de Yapıldı

658’inci Kırkpınar Güreşleri’nin Provası Ergene’de Yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu sene 6’ıncısı düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri, büyük heyecana sahne oldu. Güreşçiler, Ergene’nin Velimeşe Mahallesi’ndeki er meydanında birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin 6’ıncısı düzenlendi. Saat 10.00’da Ergene Belediyesi Velimeşe Mahallesi Ek Hizmet Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü, güreşlerin yapılacağı alanda son buldu. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 6’ncı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Makedonya Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri Ağası Kani Tezcan, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festival, ünlü sanatçı Arif Şentürk’ün konseri ile devam etti. Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve ata sporumuz güreşin yeni nesiller tarafından bilinip yaşatılması için düzenlenen organizasyonun bu yıl 6’cısının yapıldığını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Öncelikle, yeniden beni Ergene Belediye Başkanlığı görevine getiren siz değerli Ergeneli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizleri bu göreve sizler layık gördünüz, bizler de ilk dönemimizde olduğu gibi 2’nci dönemimizde daha çok çalışıp sizlere en iyi şekilde hizmet edeceğiz.” dedi.

İlk dönemde Ergene’ye büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Biliyorsunuz, ilk 5 yılımıza çok şey sığdırdık. Spor tesisleri, kapalı spor salonları, misafirhaneler, Velimeşe Futbol Sahası, kreş, atık getirme merkezi, alt yapılar ve üst yapılar… Vatandaşımız bu hizmetleri gördü ve yeniden bizi bu göreve layık gördü. Tabi bu hizmetleri yaparken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yanımızda oldu. Ben, bize vermiş olduğu desteklerinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Ergene’ye hizmetlerimiz bu dönemimizde de tüm hızıyla devam edecek. Bundan, hiç kimsenin şüphesi olmasın! Ergene’de düzenlediğimiz bu tür organizasyonlardaki amacımız, medeniyet ve kültürümüzün maddi-manevi temellerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu gibi değerleri yaşatmak, bizim vazifemizdir. Belediyemiz olarak, bundan sonra da bu tür organizasyonların içinde yer alacağız. Güreşlerimizin, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından müsabakalar kapsamında farklı yaş grupları ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri, kendi kategorisindeki rakibi ile güreşti. İlk müsabakaların bitmesinin ardından çeyrek final ve yarı final müsabakalarına geçildi. Uzun soluklu ve kıran kırana geçen müsabakalar sonunda finale, Recep Kara ve Fatih Atlı kaldı. Final müsabakasında ise rakibini yenen Fatih Atlı oldu.

Güreş Ağası Kupası Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak tarafından 59 bin TL’ye açık arttırmaya sunulurken, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri Ağası Kani Tezcan yeniden Güreş Ağalığı’na aday oldu ve 59 bin TL’ye ağalık kupasını satın aldı.

Festivalde misafirlere çeşitli ikramlar da yapılırken, festival sonunda kazananlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1360 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu