Çocuklar, Düşlerindeki Aydınlık Şehirleri Renklerle Anlattı
reklam
14 Ağustos 2019
Çocuklar, Düşlerindeki Aydınlık Şehirleri Renklerle Anlattı

Çocuklar, Düşlerindeki Aydınlık Şehirleri Renklerle Anlattı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ)’ın ilkokul çağındaki çocuklara enerji tasarrufu bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği “Aydınlık Bir Şehir” temalı resim yarışmasında dereceye giren çocuklar, ödüllerini aldı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TREDAŞ) çocukların enerji tasarrufu kültürüyle yetişebilmesi için geçtiğimiz yıl ilk adımını attığı ve bu yıl 2’ncisini düzenlediği “Aydınlık Bir Şehir” isimli resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. TREDAŞ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ödül törenine; TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, yarışmacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdikleri Aydınlık Bir Şehir Resim Yarışması’nın yeni nesillere enerjide tasarruf bilincinin kazandırılması adına önemli bir işlev üstlendiğini ifade etti. Bilgili, “TREDAŞ, bu projeyle, gelecek nesillerin büyüdüklerinde yaşadıkları alanın ve ülkemizin enerji tasarruflarına yön verebilmesi için farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Türkiye, büyüyen nüfusuna ve her geçen yıl gelişen ekonomik performansına bağlı olarak, artan bir enerji talebini yönetmek zorunda. Bu talebi, yeni projeler ve yatırımlarla beslemek zorundayız. Ancak artan enerji talebini yönetebilmek için yeni yatırımlara hız kazandırmanın yanı sıra, tasarruf bilincinin de zihinlere yerleşmesi için projeler yürütmeliyiz. Bizler TREDAŞ’ta tasarruf bilincinin tohumlarını çocuklarımızın zihnine yerleştirmek adına “Aydınlık Bir Şehir” Resim Yarışması’nın büyük bir imkân sağladığına inanıyoruz. Çocuklarımızın elektrik, su, doğal gaz gibi enerji kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmasını şimdiden öğrenmesi, gelecekte enerji verimliliği konusunda daha geniş bir farkındalık yaratılmasına zemin sağlayacaktır.” diye konuştu.

Tekirdağ Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu’ndan Uygar Gönüllü’nün 1’inci olduğu yarışmada, 2’ncilik ödülü Tekirdağ Çorlu Bahçeşehir Koleji’nden Elif Kahraman’a, 3’üncülük ödülü ise Edirne Abalar İlkokulu’ndan Aytaç Yılmazoğulları’na verildi. Aynı yarışmada Tekirdağ Mürefte İlkokulu’ndan Asya Sapanlı 4’üncü olurken, Edirne Bahçeşehir İlkokulu’ndan Duru Uzunca da 5’inci oldu. Yarışmada 1’incilik ödülü olarak bisiklet, 2’nci ve 3’üncü olan öğrencilere Scooter, 4üncü ve 5’inci olan öğrencilere ise tablet armağan edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1302 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu