Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Tekirdağ’da Kutlandı
reklam
14 Ağustos 2019
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Tekirdağ’da Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Tekirdağ’da Kutlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik programı düzenledi. Süleymanpaşa İlçesi Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleştirilen kutlama programına, çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan Kabotaj Bayramı etkinlikleri, çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği tekne turu ile başladı. Tur sırasında katılımcılara balık ekmek ikramında bulunulurken, vatandaşlar hem denizin hem de canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenmenin keyfini çıkardı. Tekne turunun ardından Eski Büyük İskele’de yüzme yarışı, motorlu tekne yarışı ve deniz içi korteji gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri tarafından denize çelenk bırakıldı. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kabotaj Bayramı, Osmanlı Devleti’nden kalan kapitülasyonların ortadan kaldırıldığı gündür. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, denizlerde de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz gündür. Türkiye’nin bağımsızlığının önemli bir parçasıdır. 3 tarafımız da denizlerle çevrili olduğu için denizlerdeki hâkimiyetimiz de çok önemlidir. Tekirdağ’a geldiğimizde ise ilimiz, 2 denize de komşu konumunda bulunan birkaç ilden bir tanesi. O yüzden Kabotaj Bayramı, kentimiz için de çok önemli bir bayramdır. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, denizlerimize büyük önem veriyoruz. Mavi Bayraklı sahillerimiz, Batı Atık Su Arıtma Tesisi ve sahillerimizde yapılan periyodik temizlikler, verdiğimiz önemin göstergelerinden sadece birkaçı.” dedi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü kapsamındaki etkinlikler, Başkan Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal tarafından yarışmalarda dereceye giren finalistlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1290 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu