120 Tonluk Uçan Deniz Kızı, Saros Körfezi’ne Kondu
reklam
14 Ağustos 2019
120 Tonluk Uçan Deniz Kızı, Saros Körfezi’ne Kondu

120 Tonluk Uçan Deniz Kızı, Saros Körfezi’ne Kondu

Keşan Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan ESTAB’ın “Hayal Ettik, Gerçek Oldu. Deniz Kızı, Saros Körfezi’ne Kondu.” isimli projesi kapsamında İbrice Limanı’na getirilerek montajı yapılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, düzenlenen törenle batırıldı.

Keşan Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği)’ın “Hayal Ettik, Gerçek Oldu. Deniz Kızı, Saros Körfezi’ne Kondu.” isimli projesi kapsamında getirilen Airbus A330 tipi yolcu uçağı, 14 Haziran 2019 Cuma günü düzenlenen törenle batırıldı. Dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) desteğiyle İbrice Limanı’na getirilen, akabinde montajı yapılarak lastik botlar üzerinde denize indirilen ve batırılan yolcu uçağı, dünyanın en büyük uçak batığı olma özelliğini taşıyor.

Protokol üyelerinin yoğun katılım gösterdiği tören programında yapılan konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha sonra teknelerle uçağın batırılacağı alana gidildi. Üzerindeki hava yastıkları kontrollü olarak dalgıçlar tarafından kesilen devasa uçak, yavaş yavaş sulara gömüldü. Çok sayıda vatandaş, batırılma anını denizden ve karadan izledi.

1995 yılında ilk seferini yapan ve 2018 yılında da emekliye ayrılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, 2019 yılının Mart ayında parçalar halinde Antalya’dan Keşan’a getirilmişti. 30 metre derindeki deniz zeminine oturması planlanan yolcu uçağının, bölgedeki dalış turizminin en ilgi çekici bölgesi olması bekleniyor.

Editör : Tuğberk Erdem
1448 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu