Milletvekili Öztrak: “Atılan Şamar, Çok Ağır Oldu”
reklam
14 Ağustos 2019
Milletvekili Öztrak: “Atılan Şamar, Çok Ağır Oldu”

Milletvekili Öztrak: “Atılan Şamar, Çok Ağır Oldu”

23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’ni, Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. 31 Mart’a göre 572 bin 103 oy daha fazla alan İmamoğlu, 16 milyonluk mega şehrin yeni umudu oldu.

23 Haziran’da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’nin ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye, bundan tam 3 ay önce, 31 Mart’ta sandık başına gitti. Yeni belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve muhtarlarını seçti. İYİ Parti ile birlikte girdiği seçimde sandıkta büyük ittifakı gerçekleştiren CHP, 2014’te 6 olan büyükşehir belediye başkanlık sayısını İstanbul dâhil 11’e çıkardı. Ancak iktidar, İstanbul’u kaybetmeyi bir türlü içine sindiremedi. Mızıkçılık yaptı, hak yedi. Sarayın vesayeti altındaki YSK; aynı sandıkta, aynı zarfta, aynı seçmenin kullandığı ve aynı kişiler tarafından sayılan 4 oy pusulasından 3’ünü geçerli, 1 tanesini de yok saydı. Milletimiz; ardı arkası gelmeyen seçim süreçlerinin artık bitmesini ve ülkenin yakıcı sorunu olan ekonomiye el atılmasını beklerken, seçim süreci bir 3 ay daha uzamış oldu. Tabi bu, milletimizde ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Gerekçesiz delilsiz seçim iptalini vicdanlar kabul etmedi.” dedi.

MİLLETİN ŞAMARI AĞIR OLDU

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Tekrarlattıkları seçim sürecinde yaptıklarıyla saray ve şürekâsı, milletin bir de aklıyla alay etmeye kalktılar. Sonunda, 31 Mart’ta 13 bin 700 oy farkını küçümseyen saray ve bekçisinin kurduğu Cumhur İttifakı’nın Adayı, 23 Haziran’da bu kez 806 bin oy farkı yedi. Milletin; kendini unutanlara, hak yiyenlere, kendisini kandırmaya çalışanlara attığı şamar çok ağır oldu. Ekrem İmamoğlu 31 Mart’a göre 572 bin 103 oy daha fazla aldı. Bunun 220 bin 583’ü daha önce Binali Yıldırım’a oy verenlerden geldi. 154 bin 894’ü diğer adaylara oy verenlerden geldi, 196 bin 626’sı da geçersiz oy sayısındaki azalıştan kaynaklandı. Bu sonuç 23 Haziran’da parti ayrımı olmadan haksızlığa karşı, İstanbullular’ın Ekrem İmamoğlu’na açıkça destek verdiklerini gösteriyor. İstanbullular, sandıkla gelenin sandıkla gideceği gerçeğini dosta düşmana bir kere daha anlattılar. Demokrasi tarihine altın harflerle geçtiler.” diye konuştu.

CHP SORUMLULUĞUN FARKINDA

Öztrak, “Diğer taraftan biz CHP olarak; milletimizin sadece iktidara mesaj vermediğini, adaylarımıza gösterdiği teveccühle partimize de büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Her şeyden önce, bu seçimler artık CHP’nin bir iktidar merkezi olarak milletimizin tercihine mazhar olma yolunda güçlü adımlarla ilerlediğini açık seçik ortaya koyuyor. 2014’teki yerel seçimlerden bu yana ülkede yaşananlar, sandıktaki tabloyu da beklentilerin yönünü de tamamen değiştirmiştir. 2014 yılındaki yerel seçimlerde, CHP’nin kazandığı büyükşehir belediye başkanlığı sayısı 6’ydı. Bu belediyelerde, Türkiye nüfusunun yüzde 12’si yaşıyordu. Ülkemizin milli gelirinin de sadece yüzde 12,2’si bu belediyelerin sınırları içinde üretiliyordu. 2019 yılı yerel seçimleri sonucunda, CHP’li belediye başkanlarının yönettiği büyükşehir belediyesi sayısı 11’e yükseldikten sonra Türkiye’nin nüfusunun yüzde 45’i bu belediyelerin sınırları içinde yaşıyor. Yine Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 59’u da CHP’li büyükşehir belediyelerinin sınırları içerisinde üretiliyor. Özetle; sorumluluğumuz gerçekten çok büyük ve biz de bu sorumluluğun farkındayız.” dedi.

İktidar Partisi’ne uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Öztrak, “Milletin, seçilmiş başkanları çalıştırmayanlara, önüne gelecek ilk sandıkta atacağı şamar, bu defa iflah etmez, süründürür.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1166 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu