Yandaş İdareciler, Tekirdağ’daki Eğitimi Adeta Felç Ettiler
reklam
14 Ağustos 2019
Yandaş İdareciler, Tekirdağ’daki Eğitimi Adeta Felç Ettiler

Yandaş İdareciler, Tekirdağ’daki Eğitimi Adeta Felç Ettiler

Tekirdağ’ın Liselere Giriş Sınavı’nda 40’ıncı sırada olmasını sert bir dille eleştiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “İktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptığı adam kayırma ve yandaşlık, eğitimi felç etmektedir.” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, yaptığı açıklamada, “LGS sınav sonuçları açıklandı. Tekirdağ’ı listenin ilk sıralarında aradık, ama bulamadık. Bu yıl, geçen yılların bile gerisindeydi. Komşu illerimizden Çanakkale 8’inci, Edirne 25’inci sıraya yükselirken Tekirdağ ise 40’ıncı sırada kaldı. İller arası yapılan değerlendirmede Fen Bilgisi’nde 44’üncü, Matematikte ise 55’inci sırada kalmamız da ayrıca tartışılması gereken bir başka bir boyut.” dedi.

Eğitimdeki kötü gidişatın sebeplerini aktaran Alkaya, “Konu ile ilgili eğitim sendikalarımız ve sivil toplum kuruşlarımız ilimizde eğitimin geriye gidişini basın açıklamalarıyla sık sık duyurmaktadırlar. Sendika ve sivil toplum açıklamalarının ortak tespiti; iktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptığı adam kayırma ve yandaşlık, eğitimi felç etmektedir. Tekirdağ eğitimi böyle yandaş bir sendikaya teslim edilerek, bu hazin sona adeta zemin hazırlanmıştır. İdarecileri, göstermelik sınavlarda kime kaç puan verileceğini o sendika seçmiştir. Öğretmenler arasına ikilik sokarak, çalışma barışını bozmuştur. Yandaş sendika; tüm idarecileri kendi üyelerinden seçtirerek kazanmıştır, ama ilimiz LGS’de 40’ıncı, ÖSS’de 66’ncılığa gerileyerek kaybetmiştir.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1412 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu