6’ncı Muhtarlar Çalıştayı, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi
reklam
15 Ağustos 2019
6’ncı Muhtarlar Çalıştayı, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi

6’ncı Muhtarlar Çalıştayı, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6’ncı Muhtarlar Çalıştayı, Süleymanpaşa’da yapıldı. “Tekirdağ’ın Geleceğini Birlikte Planlıyoruz” sloganıyla düzenlenen çalıştaya, Tekirdağ’ın 359 mahallesinde görev yapan muhtarlar katıldı.

Katılımcı Demokrasi anlayışıyla halkçı bir yönetim tarzı benimseyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Muhtarlar Çalıştayı’na; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan üst düzey yöneticiler, TESKİ yetkilileri ile Tekirdağ il genelinde görev yapan 359 mahalle muhtarı ve vekil olarak tayin ettikleri azalar katıldı.

2’NCİ DÖNEMİMİZE HIZLI BAŞLADIK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2019-2024 dönemi stratejik plan ve hedeflerinin oluşturulmasında önemli rol oynayacak olan 6’ncı Muhtarlar Çalıştayı’nda, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve ilçe belediye başkanları, katılımcılara hitaben birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Muhtarların kendileri için her daim önemli bir paydaş ve yol arkadaşı olduklarını söyleyen ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde, halkımızın takdir ve teveccühüyle şu an yapmakta olduğumuz görevlerimize seçildik. Bu süreçte güven tazeleyerek görevine devam eden ve aramıza yeni katılan tüm muhtarlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 2’nci hizmet dönemimize yoğun bir tempo içerisinde girdik. Seçimden bu yana geçen 114 günlük süre içerisinde temel atma ve açılış törenlerimiz oldu. Önümüzdeki süreci planlamak amacıyla 11 ilçede, ‘Hizmet Kervanı’ adı altında önemli buluşmalar gerçekleştirdik. Bu buluşmalarda ilçe belediyeleri, muhtar denekleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve basın derneklerini ziyaret ederek, kentimizin paydaşlarıyla fikir alışverişinde bulunduk. Yapılan görüşme ve toplantılarda ele alınan konuları kayıt altına aldık. Hizmet Kervanı’nın 2’nci aşamasında ise sivil toplum kuruluşlarının, sanayi kuruluşlarının, tarım alanında faaliyet gösteren birlik ve kooperatiflerin temsilcileriyle toplantılar yaptık. Bugün ise Hizmet Kervanı’nın bir sonraki adımı olan 6’ncı Muhtarlar Çalıştayı’nı düzenliyoruz.” dedi.

BÜYÜK DEĞİŞİMİ GÖRÜYORUZ

Sözlerine devam eden Albayrak, “Sevgili muhtarlarımız! Çağımız ilerliyor, nüfusumuz artıyor ve kentimiz büyüyor. Bizler yerel yönetimler olarak el ele vererek, artan ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet kapasitemizi arttırmamız gerekiyor. Elbette bu durum gelişmeyi, yenilenmeyi ve güçlenmeyi zorunlu hale getiriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kurulduğumuz 2014 yılından bu yana çok büyük ilerleme kat ettik. 11 ilçeyi kapsayan altyapı ve üstyapı çalışmalarımız, büyüyen toplu ulaşım ağımız, kentimize kazandırdığımız yeşil alanlar, kültür merkezlerimiz, spor tesislerimiz, eğitim ve öğretime kazandırdığımız okullarımız, kırsal kalkınma hamlemiz, otobüs terminallerimiz, sebze-meyve ve su ürünleri hallerimiz, otoparklarımız, meydan düzenlemelerimiz, restorasyon çalışmalarımız ve hizmete sunduğumuz Cemevleri ile Tekirdağ’da gerçekleştirdiğimiz büyük değişimi somut bir şekilde görüyoruz.” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Albayrak, “Tekirdağ halkı, ilk 5 yılda yapmış olduğumuz çalışmaları takdir etti ve daha yüksek bir oy oranıyla bizleri yeniden bu göreve getirdi. Üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun gereğini yerine getirmek ve halkımızı hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için çok çalışmamız gerekiyor. İlk hizmet dönemimizde olduğu gibi 2’nci hizmet döneminde de siz değerli muhtarlarımızla iş birliği ve uyum içerisinde çalışacağız ve kentimizin geleceğini birlikte planlayacağız. Tüm muhtarlarımızın istek, ihtiyaç ve önerilerini ivedilikle bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz. Çalışmalarımıza katkı sunan tüm muhtarlarımıza ve bu büyük buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 6’ncı Muhtarlar Çalıştayı’mızın güzel Tekirdağ’ımıza faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TESKİ Daire Başkanları, 1’inci hizmet döneminden bu yana Tekirdağ’ın 11 ilçesinde hayata geçirilen hizmet ve projeler hakkında sunum gerçekleştirdiler. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın gerçekleştirdiği sunumlarda ise önümüzdeki dönemde Tekirdağ genelinde planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

6’ncı Muhtarlar Çalıştayı, mahalle muhtarlarının her ilçeyi temsilen seçtiği 11 muhtarın öneri ve temennilerini dile getirmesi ve çalışmalar hakkında yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1478 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu