Tekirdağ‘daki Su ve Toplu Ulaşım Tarifeleri Değişti
reklam
15 Ağustos 2019
Tekirdağ‘daki Su ve Toplu Ulaşım Tarifeleri Değişti

Tekirdağ‘daki Su ve Toplu Ulaşım Tarifeleri Değişti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), ‘artan maliyetler ve hükümetin ödeneklerde yaptığı kesintiler nedeniyle su ve toplu ulaşım hizmetlerinde fiyat artışına gittiğini’ açıkladı.

Yapılan yazılı basın açıklamasında “Son dönemde kurdaki yükselişe bağlı olarak elektrik, akar yakıt, araç, ekipman gibi girdi maliyetlerinde artış, personel maaşlarının göreceli olarak yükselmesi, hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin ödeneklerinin yüzde 30 oranında düşürülmesi sebebiyle TESKİ tarafından sağlanan içme suyu hizmeti ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesinde verilmekte olan toplu ulaşım hizmetlerinin ücret tarifeleriyle ilgili olarak değerlendirmeler yapıldı. Mali ve ekonomik parametreler dikkate alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda yeni fiyat tarifeleri oluşturuldu.

Buna göre ev tipi abonelik içme suyu (atık su bedeli dâhil) birim fiyatı metreküp başına 4,43 TL olarak belirlendi. Öte yandan toplu taşıma ücret tarifesinde ise Süleymanpaşa’da; tam ücret 3,25 TL, öğrenci ücreti 2,20 TL, Çorlu’da; tam ücret 3,00 TL, öğrenci ücreti 1,75 TL, Çerkezköy’de ise tam ücret 3,00 TL, öğrenci ücreti 2,00 TL oldu.” ifadelerine yer verildi.

Yeni fiyat tarifeleri oluşturulurken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilgili komisyonlarda yapılan değerlendirmede, ödeneklerin azalması ve maliyetlerin artması sebebiyle hizmetlerin sürdürülebilirliği, devam eden ve gerçekleştirilecek projelerin tamamlanabilmesi için hizmet tarifelerinde fiyat artışı yapılmasının bir zaruret olduğu hususuna dikkat çekildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1508 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu