“Tekirdağ Et” Projesiyle Hem Besici Hem Tüketici Kazanacak
reklam
21 Ağustos 2019
“Tekirdağ Et” Projesiyle Hem Besici Hem Tüketici Kazanacak

“Tekirdağ Et” Projesiyle Hem Besici Hem Tüketici Kazanacak

Tekirdağ Et Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde Sözleşmeli Besicilik yaptıracak. Proje sayesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle kaliteli, güvenilir ve ucuz et tüketme imkânı bulacak.

Tarım ve hayvancılığa en fazla destek veren belediyelerin başında gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Tekirdağ Et” Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hem hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara hem de tüketiciye kazandıracak olan projenin değerlendirme toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu’nda görev alan meclis üyeleri ve Birlik Yem Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

PROJE NASIL UYGULANACAK

“Tekirdağ Et” Projesi kapsamında uygulanacak olan Sözleşmeli Besicilik Projesi’nden, il genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ile baklagil ve yem bitkisi üreten çiftçiler faydalanabilecek. Sözleşmeli Besicilik yapacak olan vatandaşların besi süresince en büyük işletme gideri olan sanayi yemi ile kaba yem ihtiyacı, istenmesi halinde Birlik Yem Fabrikası tarafından karşılanacak. Böylelikle bölgedeki kaliteli kaba yem üretimi de geliştirilmiş olacak. Besi süresi sonunda üreticilerden alınacak olan hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara İlçesi’nde inşa edilen ve Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin 2’nci en büyük et kombina merkezi olan Malkara Et Kombina Tesisi’nde hijyenik ve güvenilir koşullarda işlenerek, Trakya genelinde ve İstanbul’un belli yerlerinde açılacak et marketler ile vatandaşlara doğrudan sunulacak. Proje ile vatandaşlar, ucuz et tüketme imkânı bulmuş olacak. Besicilik yapan vatandaşlar da hayvanlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde ederinde fiyatlarla kazanca dönüştürme imkânı bulacak.

Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan birer sunum gerçekleştirdi. Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1211 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu