Geleneksel Boza ve Sünnet Festivali, 30 Ağustos’ta Yapılacak
reklam
21 Ağustos 2019
Geleneksel Boza ve Sünnet Festivali, 30 Ağustos’ta Yapılacak

Geleneksel Boza ve Sünnet Festivali, 30 Ağustos’ta Yapılacak

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, bu yıl da düzenlenecek. 6’ıncısı düzenlenecek olan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, 30 Ağustos Cuma günü Sağlık Mahallesi Pazar yerinde yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve “Çocuklar, bizim geleceğimizdir!” diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu anlayıştan hareketle ilçemiz genelinde 6’ıncısını gerçekleştireceğimiz toplu sünnet programı kapsamında bu sene, 160 çocuğumuzun sünnet işlemlerini gerçekleştirdik. Sünnet şölenimizin yanında bozasıyla meşhur olan Ergene’mizde tarihimize sahip çıkarak, Boza Festivali’mizi sünnet şöleni programımız ile birleştirdik. Geçmiş senelerde olduğu gibi bu sene de büyük bir katılım ve coşku içinde Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’mizi kutlayacağız.” dedi.

Ergene Belediyesi tarafında 30 Ağustos Cuma günü düzenlenecek olan 6’ıncı Geleneksel Boza Festivali ve Sünnet Şöleni kapsamında saat 18.00’da sünnet çocukları için Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 19.00’da Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi Zabıta Noktası önünden başlayan festival korteji düzenlenecek. Festival alanında sonlanacak olan kortej yürüyüşünün ardından açılış konuşmaları yapılacak ve boza tanıtımının akabinde festivale katılan konuklara boza ikramında bulunulacak. Daha sonra sünnet çocukları için geleneksel kına töreni tertip edilecek. Büyük bir coşku içinde kutlanılacak olan 6’ıncı Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’nde ünlü ses sanatçısı Faruk Yılmaz konser verecek.
Editör : Tuğberk Erdem
1302 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu