Derin Acılar Yaşamamak İçin, Deprem Gerçeğini Unutmayalım!
reklam
21 Ağustos 2019
Derin Acılar Yaşamamak İçin, Deprem Gerçeğini Unutmayalım!

Derin Acılar Yaşamamak İçin, Deprem Gerçeğini Unutmayalım!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve ardında derin izler bırakan Büyük Marmara Depremi’nin 20’nci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayınlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmenin önemine dikkat çekti.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Büyük Marmara Depremi’nin, ülkemizin doğal afetler karşısında ne derece hazırlıksız olduğunu gösterdiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Felaketin derin acılara dönüşmemesi için, karşı karşıya bulunduğumuz deprem gerçeğini unutmayalım!” dedi.

Deprem felaketinin yanı sıra heyelan ve sel gibi afetlerden ders çıkarılarak, son yıllarda ülkemiz genelinde her alanda önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Yüksel, “Göreve gelir gelmez, şehrimizin depremselliğini dikkate alarak, kentsel dönüşüm için pilot bölge belirledik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla görüşmelere başladık. 1’inci Derece Deprem Kuşağı üzerinde yer alan şehrimizde, olası deprem afeti karşısında yıkım ve yaşanması muhtemel acıları ortadan kaldırma hedefi doğrultusunda, acil eylem planı kapsamında kentsel dönüşüm projemizi bir önce hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşların can ve mal güvenliği için devletin tedbir amaçlı büyük yatırımlar yaptığına dikkat çeken Yüksel, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Büyük Marmara Depremi’nde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.
Editör : Tuğberk Erdem
1215 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu