Uzun’un Yaptığı Açıklamalar, TESKİ’yi Karalama Maksatlıdır
reklam
21 Ağustos 2019
Uzun’un Yaptığı Açıklamalar, TESKİ’yi Karalama Maksatlıdır

Uzun’un Yaptığı Açıklamalar, TESKİ’yi Karalama Maksatlıdır

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Kumbağ Mahallesi’nde yaşanan kanalizasyon problemini TESKİ’ye bağlayan ve kıyıların TESKİ eliyle kirletildiğini ileri süren Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar’a cevap gecikmedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar’ın sosyal medya hesabı üzerinden ileri sürdüğü iddialar üzerine yazılı bir basın açıklaması yapan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, “Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Uzunlar’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, bahsi geçen konulara açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR

Açıklamanın devamında, “TESKİ Kumbağ Atıksu Arıtma Tesisi;  1200 m³/gün kapasiteye sahip, biyolojik atıksu arıtma tesisidir. Kumbağ Belde Belediyesi döneminde inşaat halinde bulunan tesis, Genel Müdürlüğümüzce gerekli iyileştirmeler yapılarak çalışır hale getirilmiştir. Kumbağ Mahallesi ve Barbaros Mahallesi’nin bir kısmının kanalizasyon şebekesi vasıtasıyla gelen evsel nitelikli atıksular arıtıldıktan sonra, alıcı ortama verilmektedir. Tesis faaliyette olup, tam kapasite ile çalışmaktadır. Ayrıca bölgede sürekli olarak ilgili kurumlarca kontrol ve denetimler yapılmaktadır.” denildi.

YENİ PROJE ONAYA SUNULDU

Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüzce, Kumbağ ve Barbaros mahallelerinin tamamının ihtiyacını karşılayacak, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projelendirmesi yapılmış olup, İller Bankası’na onaya sunulmuştur. Proje onayı sonrasında ivedilikle yapımına başlanacaktır. Bununla birlikte 2016 yılında ‘Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı’ yapım işi İlbank finasmanıyla ihale edilmiş, 15 Ağustos 2016 tarihinde 6 milyon 331 bin 98 TL bedel ile sözleşmeye bağlanarak 24 Ağustos 2016 tarihinde iş başlangıcı yapılmıştır. ‘Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı’ işi kapsamında 19 bin 680 m kanalizasyon şebeke imalatı gerçekleştirilmiş olup, yaklaşık 5 bin m yağmursuyu şebekesi ile 3 adet terfi merkezi ve terfi hatları da ihale kapsamına dâhil edilerek imalatlar 28 Ekim 2018 tarihinde tamamlanmıştır. Geçici kabul aşamasındadır.” ifadeleri kullanıldı.

AÇIKLAMALAR, GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

Açıklamanın devamında, “Kanalizasyon bağlantı bedelleri TESKİ Genel Kurul kararı ile belirlenen 2018 yılı birim fiyat ücret tarifesi üzerinden uygulanmaktadır. 2019 yılı için herhangi bir birim fiyat tarife güncellemesi gerçekleştirilmemiştir. Kumbağ Mahallesi kanalizasyon inşaatı işi kapsamında, 720 adet parsel bacası imalatı tamamlanmıştır. Bugün itibariyle, 317 adet kanalizasyon bağlantısı İlçe Şube Müdürlüğümüz nezdinde yapılmış olup, 686 bin 317 TL 91 Kuruş tahakkuk işlemi tarafımızca tahsil edilmiştir. TESKİ halkımıza hizmet etmeye devam etmektedir. Yapılan açıklamalar TESKİ’yi karalama maksatlı olup, doğruları yansıtmamaktadır.” denildi.

BAŞKAN YARDIMCISI NE DEMİŞTİ?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, “Değerli hemşerilerim son günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan TESKİ’nin sorumsuzluğu yüzünden Kumbağ Mahallemizde kanalizasyon konusunda ciddi anlamda sorunlar yaşamaktadır. Malumunuz olduğu üzere arıtma tesisleri randımanlı çalışmadığı için kanalizasyon pislikleri dere vasıtası ile denizimize akmakta ve kıyılarımız TESKİ tarafından kirletmektedir. Halk sağlığı tarafından yapılan denetimlerde de bu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bununla da kalmayan TESKİ mahallemizde alt yapı çalışmalarını hala bitiremediği için mahalle merkezimizde yapımına başlayamadığımız sokaklarımız mevcuttur. Göreve geldiğimizden bu yana mahallemizde yaklaşık 60 bin m²’nin üzerinde yeni taş yol yapmış bulunmaktayız. Fakat TESKİ’nin yüksek bağlantı bedelleri nedeni ile birçok vatandaşımız kanalizasyon bağlantısı yaptıramadığından geriye dönük birçok yolda tekrardan tamirat yapmamız gerekecektir. Yıllardır mahallemiz vatandaşlarının sorunlarına duyarsız kalan ve sorumsuzluğu hat safhaya taşıyan TESKİ yönetimini, siz değerli hemşerilerimizin takdirine havale ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.
Editör : Tuğberk Erdem
1296 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu