Suyumuzu, Minimum Şekilde Tüketmeye Dikkat Etmeliyiz!
reklam
21 Ağustos 2019
Suyumuzu, Minimum Şekilde Tüketmeye Dikkat Etmeliyiz!

Suyumuzu, Minimum Şekilde Tüketmeye Dikkat Etmeliyiz!

2025 yılından itibaren 3 milyardan fazla insanın su kıtlığı çekeceği tahmin ediliyor. Hızlı nüfus artışı, sanayileşme ve birçok nedenlerle su kaynakları; miktar, kalite ve tüm diğer sektörel kullanımlar açısından birçok ciddi sorunla karşı karşıya...

Tüm canlılar için önemi tartışılmaz olan su, günümüz dünyası ve geleceğimiz açısından değerli bir materyaldir. Kullanım alanı çok geniş ve yaşamımız için vazgeçilmez olan suyu korumak için, her bir bireyin üzerine düşeni yapması, suyu temin ederken hassasiyet gösterilmesi ve suyun tasarruflu kullanılması gerekmektedir.

Konuya ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan ve suyun önemine dikkat çeken Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, “İlimizde içme ve kullanma suyu ihtiyacının önemli bir kısmı (yüzde 85) yeraltı suyu kuyularından sağlanmakta olup, oldukça az bir kısmı (yüzde 15) göletlerden temin edilmektedir. Ulaşılması, arıtılması ve sonrasında evlerimize kadar ulaştırılması büyük bir emek ve maliyet gerektirmektedir. TESKİ olarak suyun tasarruflu kullanımı açısından son derece önemli olan, içme suyu alt yapı sistemlerinin yenilenmesi amacıyla çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Ayrıca her geçen gün artan içme suyu ihtiyacını karşılamak için projeler hazırlayarak, yeni su kaynakları temini için çalışmalar yapıyoruz. TESKİ olarak vatandaşlarımıza en iyi kalitede suyu temin ederek, modern içme suyu alt yapı sistemleriyle ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Evlerde, işyerlerinde, tarımda, sanayide ve üretimde kısaca her alanda suyu minimum kullanacak şekilde tüketme anlayışını geliştirmemiz gerekmektedir. İçme suyumuz rezervuarlarda, bahçe sulamalarında, tarımsal sulamada, tozumayı önlemek için yapılan sulamalarda, otomobil, halı v.b yıkamalarda harcanamayacak kadar değerlidir. Sanayide, üretim prosesine göre suyun devir daimli kullanımı, arıtılarak yeniden kullanımı gibi önlemlerle büyük tasarruflar sağlanmaktadır. Yağmur suyunun biriktirilerek, özellikle bahçe sulamada ve araba, halı v.b eşyaları yıkamada kullanmak son derece önemlidir. Ayrıca bahçelerin sulanması için şehir şebeke suyu kullanmak yerine, evdeki kullanılmış sular ve yağmur suları kullanılabilmektedir.” dedi.

Açıklamasının son bölümünde İçöz, “Suyu kullandığımız her noktada tasarruflu olmak, alınacak basit önlemlerle suyu doğru ve etkin kullanmak zorundayız. Su, herkes için son derece kıymetli olup hayatımızın da temel bir öğesidir. Bu sebeple, gelecek nesillerin su ihtiyacını düşünerek hareket etmeli ve gereken duyarlılığı hep birlikte göstermeliyiz.” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1648 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu