Çorlu’nun Geleceği İçin, Belediye ve Üniversite İşbirliği Sağlandı
reklam
14 Kasım 2019
Çorlu’nun Geleceği İçin, Belediye ve Üniversite İşbirliği Sağlandı

Çorlu’nun Geleceği İçin, Belediye ve Üniversite İşbirliği Sağlandı

Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu’da yaşanan çevre, trafik, kentleşme, alt yapı gibi problemlerin tespiti, analizi ve problemlerin çözümü konusunda gerçekleştirilecek olan akademik çalışma ve projeler için güçlerini birleştirdi.

Çorlu Belediye Meclisi, Çorlu için hazırlanacak çevre, trafik, kentleşme, alt yapı gibi konularda problemlerin tespiti, analizi ve problemlerin çözümü konusunda gerçekleştirilecek akademik çalışma ve projelerle ilgili olarak ayrılacak destek fonuyla birlikte protokol imzalanması için Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verdi. Yetki kapsamında ilk adımı atan Başkan Sarıkurt, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’i makamlarında ziyaret etti.

KARAR, OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Gerçekleştirilen ziyaretlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıkurt, “Belediye Meclisi’mizce 04 Eylül 2019 Çarşamba günü alınan 2019/127 sayılı kararıyla; Çorlu’muz için hazırlanacak çevre, trafik, kentleşme, alt yapı gibi konularda problemlerin tespiti, analizi ve problemlerin çözümü konusunda gerçekleştirilecek akademik çalışma ve projelere fon ayrılması yönünde karar aldık. Çorlu Belediyesi olarak bilimle iç içe ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu kararı, meclis üyelerimizin tamamının verdiği ‘Kabul’ oyları ve oy birliği ile aldık. Şehrimizin geleceğine katkı koyacak bu karara imza atan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.

ŞİMDİ İŞ BİRLİĞİ ZAMANI

Sarıkurt, “Şimdi Çorlu’muz için iş birliği zamanı! Değerli bilim insanlarımızla birlikte kentimiz için çok önemli ve değerli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Hazırlayacakları projeler ve akademik çalışmalar için şimdiden teşekkür ediyorum. En büyük hedefimiz; Çorlu’muzun daha çağdaş, insanlarının yaşamaktan mutlu oldukları, huzurlu bir kent yaratmak. Bunu başardığımız sürece Çorlu’muzu geleceğe taşımış ve yarınlarımızı teminat altına almış olacağız.” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE, KENT HAYATINA DÂHİL OLACAK

Alınan bu karar ile birlikte üniversitenin kent hayatına dâhil edilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer de Çorlu Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını söylediler. Öte yandan ziyaretler sırasında Sarıkurt, Çorlu Belediye Meclisi tarafından alınan meclis kararını Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Lokman Hakan Tecer’e takdim etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1052 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu